Administracions

ADMINISTRACIONS

El món local debatrà sobre com millorar la salut de la ciutadania

Més de 600 alcaldes, regidors i altres representants i professionals del món local es reuniran els propers 30 de setembre i 1 d’octubre per debatre entorn del paper dels municipis en la millora de la salut i el benestar de la població. Ho faran en el marc del primer Congrés de Salut i Món Local, que, amb el lema Accions locals per a reptes globals, se celebrarà al Museu de la Ciència (CosmoCaixa), gràcies a un acord de col·laboració entre el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), la Diputació de Barcelona, la de Girona i la de Tarragona, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

Aquesta iniciativa representa un primer pas en el compromís de treballar conjuntament per millorar el benestar de les persones, compartint coneixement i bones pràctiques i fomentant les polítiques de prevenció i promoció de la salut en l’àmbit local.

Es calcula que al voltant del 80% dels determinants de la salut estan fora del sistema sanitari i tenen a veure amb els hàbits de vida i la xarxa social i comunitària de la persona, així com amb les condicions socioeconòmiques, culturals i mediambientals. Per aquest motiu, el congrés vol posar de manifest l’impacte de l’acció municipal, no només en la millora de la salut de la ciutadania, sinó també en la sostenibilitat del sistema sanitari i reivindicar la participació necessària del món local en la governança del sistema i de les entitats proveïdores de serveis de salut.

El congrés girarà entorn dels eixos temàtics següents: “Salut en totes les polítiques”, “Integració social i sanitària”, “Salut planetària i món local”, “Envelliment i salut”, “Salut pública i municipis” i “Competències municipals i governança en salut i atenció social”. Es faran sis taules rodones, sis tallers i diverses conferències amb ponents d’àmbit nacional i internacional. Les conferències aniran a càrrec del president del Consell Econòmic i Social (CES) d’Espanya, Antón Costas, el metge especialista en salut comunitària i conseller de Sanitat del País Basc entre el 2009 i el 2012, Rafael Bengoa, i l’economista i director del Servei Català de la Salut entre 2016 i 2018, David Elvira. En l’acte de clausura també hi haurà la col·laboració del govern de Dinamarca, que presentarà el seu model d’atenció social i sanitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA