Societat

La Generalitat no descarta declarar Cabanabona zona catastròfica

Els Bombers donen per controlat el foc, que ha cremat més de 5.000 hectàrees

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Joaquim Llena, ha assegurat que la Generalitat no descarta declarar Cabanabona (Noguera) zona catastròfica arran de les conseqüències de l'incendi que ha cremat a la Noguera i a l'Urgell. D'aquesta manera, ha respost a la demanda de l'alcalde del municipi, Josep Tor, que ha dit que sol·licitarà aquesta declaració perquè les flames han calcinat la totalitat d'hectàrees de conreu i de bosc del municipi.

El DAR ha engegat un sistema per fer inventari de les pèrdues provocades per l'incendi amb l'ajut dels consells comarcals i dels ajuntaments que permetrà fer un mapa de les zones afectades segons ha explicat Llena.

El foc ha cremat quinze coberts i diversa maquinària agrícola a part d'afectar a una explotació ramadera de porcs extensiva i una de vedells on set han mort pel monòxid de carboni. Segons el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, cada cop més s'apunta a la possible causa de l'incendi per la caiguda de cables elèctrics.

L'incendi que des d'aquest divendres crema a diferents pobles de la carretera L-310 entre Guissona (Segarra) i Ponts (Noguera) ha cremat 5.056 hectàrees amb un 73% de zona agrícola i un 27% de zona forestal formada per matolls i arbrat. Els Bombers van donar per controlat el foc cap a dos quarts de nou del vespre de dissabte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.