Societat

Agramunt pateix el pitjor incendi de l’any

El foc, que ha arrassat més de 5.000 hectàrees, causa una víctima mortal

Un incendi declarat ahir a la tarda a la localitat d’Agramunt (Urgell) havia arrasat a última hora de la nit més de 5.000 hectàrees de vegetació, la majoria d’ús agrícola, segons estimacions del Cos d’Agents Rurals. El foc va obligar a confinar com a mesura de precaució la població de Sanaüja (Segarra) i és la causa més probable de la mort d'un home d'edat avançada que va ser trobat última hora de la tarda a l’interior d’un automòbil caigut per un bancal al terme municipal de Cabanabona (Noguera), segons van informar fonts dels Bombers de la Generalitat.

Una seixantena de dotacions terrestres, helicòpters i avions de vigilància i atac es van desplaçar a la zona afectada un cop es va rebre la primera alerta, a un quart de cinc de la tarda. El fort vent que bufava a la zona va impedir la reincorporació d’alguns dels aparells aeris quan aquests van haver de repostar.

El foc va avançar durant el vespre en sentit nord-est, en direcció Oliola ((Noguera), empès pel fort vent de ponent que bufava a la zona i va arribar a afectar la serra de Montclar i el municipi de Cabanabona.

Segons va informar el Servei Català de Trànsit, per causa del foc es van haver de tallar la carretera L-313 en els dos sentits de la marxa, entre els km 23 i el 26 a Cabanabona, i la carretera C-1412 des del km 8 al 10 a Biosca (Segarra).

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) va activar la fase d’alerta de l’Infocat per aquest incendi, i també per un altre que es va declarar a Cervera (Segarra) i que va cremar 30 hectàrees, majoritàriament agrícoles i que encara mantenia alguns focus actius a última hora de la nit.

Incendi a Roda de Barà
Un altre incendi va tenir lloc a Roda de Barà (Tarragonès), cap a les set de la tarda d’ahir. El foc va cremar unes 3 hectàrees de vegetació abans de quedar sota control. Quinze dotacions dels Bombers es van desplaçar al lloc dels fets.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses