Societat

L'incendi d'Agramunt, en fase de control després de cremar més de 5.000 hectàrees

El delegat del govern a Lleida, Miquel Pueyo, ha descartat, que el foc sigui causa de l'activitat agrària, tot i que encara no s'han fet oficials les causes de l'incendi. Les flames van causar la mort d'un veí de Guissona de 86 anys

L'incendi d'Agramunt (Urgell) ha entrat en fase de control a un quart i dos minuts de nou d'aquest matí, tot i que es manté la fase d’emergència del pla Infocat. Els Bombers de la Generalitat segueixen treballant dins el perímetre amb 72 dotacions terrestres i sis mitjans aeris per estabilitzar el perímetre i remullar tota la superfície afectada.

L'incendi, que es va iniciar ahir a la tarda, ha afectat els municipis d'Agramunt, Cabanabona i Oliola. La zona cremada, 5.100 hectàrees de vegetació, és majoritàriament agrícola (70%). El foc va causar la mort d'un veí de Guissona de 86 anys. El cos va ser trobat al costat d'un cotxe a Cabanabona (Noguera). Segons l'alcalde de Guissona, les flames el van atrapar quan va sortir del cotxe bolcat perquè el fum el va desorientar.

Els Bombers preveuen donar per extingit l'incendi en les properes hores. El foc no s'ha concentrat a una àrea única sinó que s'ha estès en diversos fronts en funció de com ha anat bufant el vent, que ha conduït les flames cap als pallers i masies.

Les terres de Ponent han estat molt afectades pel foc aquesta temporada, ja que sense comptar amb aquest incendi han cremat 1.300 hectàrees més.

A Guissona s'hi va desplaçar ahir a la nit el delegat del govern a Lleida, Miquel Pueyo, ha descartat, a l'espera de la investigació oficial, que el foc sigui causa de l'activitat agrària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses