La web del Tren dels Llacs rep més de 3.500 visites en una setmana

Aquest tren recupera la històrica locomotora dels seixanta la 'Garrafeta' i circularà divuit dissabtes l'any per la via Lleida-La Pobla de Segur

El Tren de Llacs ha presentat aquest dijous el seu web i el material promocional. De moment, s'han editat 60.000 fulletons informatius que es repartiran des de les Oficines de Turisme, Hotels i altres establiments de la demarcació i Catalunya. A més, amb el començament del nou curs escolar s'enviarà informació detallada del projecte a les escoles de les comarques lleidatanes amb l'objectiu d'implicar els centres educatius i els alumnes.

El Tren dels Llacs aprofita el recorregut de la línia convencional de Lleida-Balaguer-La Pobla per donar a conèixer i impulsar les potencialitats turístiques de les zones per on passa com ara els quatre embassaments del recorregut (Sant Llorenç de Montgai, Camarasa, Cellers i Sant Antoni), el Montsec (amb els congostos de Mont-rebei i Terradets i el Centre d'Observació de l'Univers) i el patrimoni arquitectònic i cultural de la zona.

El delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat la confluència, l'any 2009, de dos fets històrics com ara la recuperació de la Garrafeta i les primeres proves a l'aeroport d'Alguaire. El president de la Diputació, Jaume Gilabert, per la seva banda ha explicat que aquesta iniciativa s'ha dut a terme aprofitant el valuós patrimoni de què ja disposa la demarcació de Lleida i del qual «sovint no en som conscients».

Aquesta iniciativa turística va acompanyada d'un projecte de singularització d'estacions, que contempla la identificació de les estacions de ferrocarril de la línia Lleida-Balaguer-La Pobla amb banderoles i la instal·lació de panells, on s'indicaran els principals punts d'interès turístic de la zona.

El Tren dels Llacs és una iniciativa conjunta de Ferrocarrils de la Generalitat i la Diputació de Lleida, amb la col·laboració dels serveis territorials a Lleida del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa. L'Ajuntament de Lleida ha mostrat el seu interès també per participar d'aquest projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp