Societat

Festa amb la Fira del Camí Ral, a Vilanova del Camí

Cinema anoienc per encetar avui el programa de celebració de Sant Hilari

El gran atractiu arriba diumenge amb la mostra de productes artesans, oficis antics i moltes altres activitats

Vilanova es prepara per viure una de les festes més populars de l'any, la dedicada a sant Hilari, patró local, que comença avui amb la projecció d'una pel·lícula amb segell anoienc. Es tracta d'El diario de Rebeca, dirigida pel vilanoví Xavier Soriano i interpretada per Laia Priego, Irma Mensa i Montse Amargós, entre altres actors. Aquest thriller psicològic es pot veure a les vuit del vespre a Can Papasseit, el mateix lloc que demà serà l'escenari de Cors d'òpera, un gran concert participatiu amb la Jove Orquestra Simfònica de l'Anoia.

El gran atractiu del cap de setmana, però, arriba diumenge amb la Fira del Camí Ral, que omple el nucli antic de productes artesans i antics oficis. Celebra la 26a edició i, a banda de la mostra de productes d'arrel medieval, tant de tipus alimentari com artesanal, ofereix tot tipus d'activitats per gaudir en família: la caravana de burrets, els espectacles de falconeria i també diferents escenes teatrals al carrer amb els mercaders, els almogàvers i fins i tot un faquir reial. El toc local el posarà la colla de diables Els Cabrons de Vilanova, que han preparat una cercavila a la una del migdia. La Fira del Camí Ral és un projecte de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova del Camí, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i és a càrrec de Mapamundi SL.

Més informació:

Dates: del 13 al 15 de gener.

Fira: dia 15, tot el dia, a la plaça Major i als carrers Major, Onze de Setembre i Santa Llúcia i a la plaça del Mercat.

La Pujada als Dipòsits aplegarà unes 600 persones

J.P.

La Festa de Sant Hilari i la Fira del Camí Ral van indestriablement unides a una de les competicions esportives més antigues del municipi, la Pujada als Dipòsits, que enguany celebra la trenta-unena edició. Aquest acte està organitzat per l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova del Camí, amb el suport del CAI i la Colla Excursionista. La prova, que convoca totes les categories, aplega habitualment uns 180 corredors, als quals cal sumar més de 300 persones més que fan el circuit caminant o de manera no competitiva, i els 125, més o menys, que fan la caminada amb la Colla Excursionista. I és que els excursionistes locals aprofiten aquest dia per canviar la senyera al turó de la Guàrdia i després s'apleguen als Dipòsits per gaudir plegats d'una botifarrada amb la resta dels inscrits a la prova. Més de 600 botifarres que preparen des d'Esports i en col·laboració de la brigada municipal (www.vilanovadelcami.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia