Societat

Cuidant el planeta reduïm la pobresa

Conviure en la diversitat, un dels eixos de la campanya de Pasqua de Càritas

Es pot practicar des de la producció i el consum

Càritas celebra la Pasqua amb una crida a l'economia solidària, la convivència en la diversitat i la conversió ecològica. Al marge de l'acció social, Càritas aposta per la sensibilització i difusió de valors a través d'una campanya que enguany s'anomena Cridats a ser comunitat i s'articula a través de tres eixos: l'economia solidària, la convivència en la diversitat i la conversió ecològica.

L'economia solidària posa les persones al centre, crea oportunitats laborals per a tothom i cuida el medi ambient. Es pot practicar des de la producció però també des del consum. Les decisions de compra o d'inversió són el que, al final, determina l'èxit d'un o d'altre projecte empresarial. Ecosol és l'empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Girona i es basa, precisament, en els valors de l'economia solidària. Ecosol materialitza aquests valors a través de les seves línies de producció, que generen llocs de treball per a les persones amb especials dificultats, però també a través dels seus productes.

La convivència en la diversitat. Càritas acull totes les persones, vinguin d'on vinguin, perquè assumeix la convicció que tots tenim la mateixa dignitat i els mateixos drets i el convenciment que compartir ens enriqueix. L'entitat treballa per la trobada entre persones d'orígens diversos i la posada en comú de projectes sense distincions ni discriminacions per motiu d'origen.

La conversió ecològica, fonamentada en la simplicitat de vida i la cura del medi ambient, és el tercer eix. Càritas ha començat a introduir aquests conceptes en els programes però també a través de les auditories energètiques i especialment en la tasca de sensibilització a través de la campanya Si cuides el planeta, combats la pobresa, que vincula aquestes dues dimensions de la realitat social, i que fomenta el consum responsable d'aigua, electricitat, calefacció, paper o plàstics i reutilitzar o reciclar els residus, per estalviar materials i energia, i reduir la degradació del medi ambient i, per tant, també la pobresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia