Societat

Nens i gossos, junts de colònies a Castellcir

El municipi estrena una activitat perquè els infants facin caiac amb les mascotes

L’Associació Catalana d’Excursionisme Caní ACEC 4 Turons organitza la tercera edició del Dog Camp Junior, uns campaments per a infants d’entre 7 i 14 anys i els seus gossos, que se celebren a Castellcir, un petit poble del Moianès, en dues tongades durant el mes de juliol, amb 17 infants i 17 animals per torn.

La iniciativa, pionera a Catalunya, ofereix als nens una convivència amb les seves mascotes en què podran aprendre més sobre el món del gos i entendre millor el llenguatge de l’animal amb la idea que hi puguin establir “una bona comunicació, un bon vincle i, en un futur, una millor convivència infant, gos i societat”, expliquen els organitzadors. Els nens aprendran “a integrar el gos com un més en la societat i a fer que no comporti molèsties a la resta perquè, en un futur a curt termini, tots els possibles problemes puguin ser resolts”. Per exemple, s’inculca que cal recollir els excrements del gos, i també es fan classes dedicades a reduir la possible agressivitat que pot presentar un animal.

Tot plegat, es fa jugant. “Per a un gos, la millor manera d’aprendre és el joc i per als infants és una metodologia que també funciona amb molts bons resultats, així que s’estimulen els aprenentatges amb aquest sistema”, expliquen les mateixes fonts.

Com a novetat, enguany s’incorporen al programa activitats aquàtiques. Els infants i els seus peluts faran caiac i també salvament marítim amb gossos. A banda, es farà una iniciació al disc dog –que també és una novetat– i altres activitats encarades a fer que els nens aprenguin les bases d’agilitat i habilitat canines, canicròs, bikejoring, canitrail i altres esports, com ara senderisme. També es fa orientació a la muntanya, es mostra com cal avançar pel medi natural, es fan classes de meteorologia de muntanya i de primers auxilis humans i canins.

Durant els campaments, els infants rebran la visita de ponents que els faran classes magistrals sobre veterinària i primers auxilis, educació cognitiva del gos o sobre animals reactius. També es farà un rescat amb rastreig, una activitat que els permetrà aprendre com funcionen els rescats de persones amb l’ajuda de gossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA