Madrid acapara la grossa de Nadal i Getafe es queda íntegrament el segon premi

El primer premi va ser per al 78294 i es va repartir entre treballadors del grup Marsans i gent que el va comprar a la finestreta

Els principals premis es van fer esperar i quan van arribar, ho van fer gairebé junts. Passaven pocs minuts de dos quarts de dotze del migdia i s'havia arribat a la setena taula del sorteig, quan les nenes Alicia Rodríguez i Yahaira Gonzaga van cantar la grossa: el 78294. Elles mateixes van cantar just després –havien passat tres minuts– el segon premi: el 53152.

Celebració a Madrid

La grossa es va vendre íntegrament a l'administració número 146 de Madrid, situada al carrer de Bravo Murillo, al barri d'Estrecho, en el districte de Tetuán, conegut per ser un important nucli d'immigració de la ciutat. Desenes de veïns de la zona es van acostar ahir a l'establiment per celebrar-ho sota una pluja que va començar de seguida a barrejar-se amb el xampany. Els propietaris de l'administració van explicar que, tot i que la major part dels dècims se'ls havia endut empreses del grup Marsans, que el van comprar per repartir-lo entre els seus treballadors, el 78294 seguia penjat a la finestreta dilluns a la nit, quan diverses persones encara van comprar-lo. Aquest és el cas de Rafael Lara, un dominicà, actualment a l'atur, que fa set anys que és a l'Estat espanyol i que ahir ensenyava amb alegria una fotocòpia del dècim que li donarà 600.000 euros que, segons deia, encara no sabia en què gastaria. Al seu voltant s'apilonaven molts compatriotes seus, que es preparaven per un llarg dia de festa per celebrar la grossa que havia dut la sort a quatre d'ells. «Pagarem coses que devem, solucionar les cosetes», deia un dels premiats, Darwin Javier, mentre un altre dels seus amics apuntava que ja pensava a viatjar a la seva terra: «Estic amb un peu a la República Dominicana i un altre aquí!»

La mateixa administració de Getafe també ven íntegrament un cinquè premi

L'administració número 10 de Getafe, El Trébol, va ser doblement afortunada. S'hi van vendre de manera íntegra tant el segon premi (53152) com un dels cinquens (51972). Una pluja de milions –uns 200– per una ciutat dormitori del cinturó industrial de Madrid, al sud de la capital. Diversos afortunats van celebrar-ho a les portes de l'administració brindant amb sidra i agraint, a crits, la sort al sant que dóna nom al barri, sant Isidre.

«Repartir tants diners és poc habitual. Estic superemocionat i no puc expressar amb paraules el que sento», exclamava Antonio Platero, l'amo de l'administració. La seva dona, Conchi Jiménez, explicava que els dècims de tots dos números es van vendre sobretot entre el personal del servei de neteja de l'hospital de Getafe i els treballadors d'Hiper Getafe. Ella assegurava que ahir era «el dia més feliç» de la seva vida, tot i que no es va quedar amb cap dels dos números premiats.

La sort a Marsans; la desgràcia a Air Comet

Les casualitats de la vida van fer que ahir dues empreses estretament lligades fossin la cara i la creu de la jornada. La major part de les sèries de la grossa van anar a parar a treballadors del Grup Marsans, bàsicament de la zona de Madrid, tot i que també van viatjar alguns dècims a Castella-la Manxa, Extremadura i les Canàries. Els treballadors afortunats destacaven ahir que ells no eren ni mileuristes, sinó «vuit-centeuristes». Mentrestant, l'aerolínia Air Comet, també copropietat del president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, anunciava que tancava, cosa que deixa al carrer 640 treballadors i a terra 7.000 passatgers.

Les mateixes nenes canten els dos premis

Alicia Rodríguez i Yahaira Gonzaga van ser les que van cantar tant la Grossa del 2009 com el segon premi. Tots dos premis van passar per les mans de quatre nens del Col·legi de San Ildefonso que van extreure i anunciar els premis de la setena taula del sorteig de Nadal. Dos dels nens són d'Equador, Yahaira Gonzaga –que va ser qui va anunciar que al 78294 li corresponien «tres milions d'euros»– i Camila, de nou anys, que va extreure el premi del bombo i que deia que sentia «alegria, alegria». Els altres dos, Alicia i Alejandro, són de nacionalitat espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Taula Eix Pere IV: deu anys de lluita urbanística i social

Barcelona
MEDI AMBIENT

L’escola Marià Cubí de Malgrat, referent d’innovació energètica

Malgrat de Mar
cadaqués

El nou contracte de deixalles es comença a aplicar, si bé serà lent

cadaqués
SOCIETAT

Mataró homenatja Joaquim Arenas, impulsor de la immersió lingüística

Mataró
ADMINISTRACIONS

Judith Ibáñez serà distingida amb la medalla d’or de Cornellà

Cornellà DE LLOBREGAT
ADMINISTRACIONS

La seu de la Diputació a les Terres de l’Ebre, a ple rendiment

Tortosa
societat

La Copa Amèrica ja té el seu propi Pla de Mobilitat

Barcelona
JUDICIAL

Pla de mobilitat a la Barceloneta per la copa Amèrica de vela

Girona
INFRAESTRUCTURES

Afectacions a la mobilitat a l’entorn de la Plaça Espanya per les obres a l’L8

Barcelona