DO PLA DE BAGES
EN GLOBUS
Des del cel de Montserrat als ceps del Bages
El celler Abadal és un dels responsables d’haver tornat a situar la comarca en l’univers vinícola
L’entorn de Montserrat es pot conèixer de moltes maneres: arran de terra, per sota d’ella i també des del cel. Us proposem una experiència en globus que us permetrà gaudir d’una vista del tot inusitada del conjunt de la regió vinícola que envolta Montserrat, així com de les muntanyes de sal i del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac
Des de l’aire impressiona l’espectacle visual que ofereixen les agulles de la muntanya de Montserrat, així com els boscos d’alzina i pi blanc que es combinen amb la roca pelada.
Per recuperar-vos de l’emoció del vol us portarem fins al celler Abadal , considerat un dels responsables d’haver tornat a situar el Bages en l’univers vinícola.
Els personalíssims negres i blancs d’Abadal són el resultat de les característiques dels seus ceps, de l’escassa pluja i de la utilització de les tècniques més innovadores en el món de la viticultura, sobretot pel que fa l’elaboració dels vins.
El celler està ubicat a la Masia Roqueta , que acumula més de nou segles d’història i és un referent en la tradició del cultiu de la vinya.
Aquesta ruta inclou una excursió guiada entre les parres, mentre us n’expliquen les característiques. També tindreu l’oportunitat d’apropar-vos a les anomenades “barraques de vinya”, antigues construccions fetes seguint la tècnica de la pedra seca; autèntics testimonis de la història de la cultura vinícola al Bages.
Podeu trobar més informació en aquest web .