Societat

Toc d’atenció a Port Aventura per la calor als llocs de treball

Inspecció de Treball ha requerit al parc i a l’empresa concessionària del servei de seguretat que implantin millores per als vigilants que treballen a ple sol

La UGT denuncia que el problema és generalitzat i no descarta més accions

Toc d’atenció de la Inspecció de Treball al parc temàtic Port Aventura per la situació en què treballen aquest estiu els treballadors de vigilància subcontractats a través de l’empresa Sabico Seguridad SA. Segons ha fet públic el sindicat UGT, l’organisme ha fet un requeriment a totes dues empreses per tal que implantin de manera immediata millores en les condicions laborals de la plantilla de vigilància, que sovint ha de desenvolupar la seva jornada de peu i a ple sol.

En concret, el requeriment dona un termini de tres dies hàbils perquè els treballadors de Sabico que treballen al parc disposin de mesures preventives i dels procediments necessaris per minimitzar els efectes de la calor. Així, hauran de tenir petits descansos durant les hores de més intensitat solar, en què hauran de poder estar asseguts, i se’ls haurà de permetre hidratar-se i refrescar-se. Fonts de la UGT van confirmar ahir que estaran atents a les accions correctores que s’hauran de prendre i, en la seva absència, no descarten noves accions de denúncia.

El requeriment de la Inspecció de Treball arriba durant una nova alerta d’onada de calor al territori –ahir a Tarragona, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, es van superar els 36 graus de temperatura– i dins d’una campanya de denúncia de la UGT sobre les condicions de treball dels empleats de Port Aventura durant els mesos d’estiu. Segons denuncien fonts del sindicat, la situació que ara ha advertit la Inspecció de Treball sobre una part concreta de la plantilla és una situació generalitzada a tot el parc i que vinculen, segons les mateixes fonts, a “una manca de disseny preventiu” en les instal·lacions del complex.

Entre altres coses, la UGT ha denunciat aquest estiu que els treballadors que no tenen accés a una font d’aigua pública durant les seves tasques tan sols reben gratuïtament tres ampolles de 50 centilitres d’aigua al dia, i han pressionat l’empresa perquè instal·li punts d’ombra en alguns llocs de treball a la intempèrie.

De la mateixa manera, també van denunciar les mancances presents al nou parc temàtic que el complex de Port Aventura World va inaugurar a l’abril, Ferrari Land, on la UGT considera que l’espai de descans és massa petit per al nombre de treballadors, i denuncien que la zona d’ombra prevista és també mínima. Segons van informar ahir des del sindicat, no descarten noves accions legals si la situació no es corregeix.

Port Aventura, per la seva banda, va declinar ahir fer declaracions davant la petició d’informació d’aquest mitjà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia