Societat

patrimoni històric

Dosrius recupera un antic safareig

L’Ajuntament ha portat a terme la restauració de l’espai i de la font

L’Ajuntament de Dosrius ja ha finalitzat els treballs per recuperar l’antic safareig de n’Homs. Les feines, que han anat a càrrec de la brigada municipal, han consistit en la restauració de la bassa, la reparació de les filtracions d’aigua que arrossegava la font i la millora de l’entorn. El regidor d’Urbanisme, Joan Serra, assenyala que en l’actuació s’ha respectat, en tot moment, l’aspecte original i únic d’aquest espai emblemàtic del municipi. “Estem orgullosos del resultat final i esperem que els veïns se’l facin seu”, va afegir-hi. En la mateixa línia, l’alcalde, Marc Bosch, recorda que el safareig de n’Homs forma part de la identitat i la història de Dosrius. “És un d’aquells llocs icònics clau del nostre relat com a vila i un autèntic patrimoni cultural i paisatgístic que hem de preservar i difondre”, indica.

A finals del 2015, l’Ajuntament i l’empresa propietària dels terrenys, Real Estate Data Corporation, van tancar un acord per poder millorar l’espai del safareig a canvi de mantenir l’accés públic a la instal·lació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia