Societat

La protecció de la infància, prioritària

Càritas posa en marxa 39 SIE i els programes Fes Més i Pigmalió

Centrades en el treball conjunt amb la família

La protecció de la infància és una prioritat estratègica de Càritas. Aquest curs, l’entitat posarà en marxa 39 serveis d’intervenció educativa a 32 municipis, gràcies al voluntariat i al treball en xarxa amb els centres educatius. Aquest servei permetrà atendre gairebé 700 infants i joves fora de les aules i oferir-los suport social i educatiu per lluitar contra l’absentisme i el fracàs escolar, que sovint són la primera passa cap a l’exclusió social més severa. Però la feina de Càritas també inclou el Projecte d’Acompanyament a l’Escolaritat, per a alumnes de secundària, el projecte Pigmalió, centrat a fomentar la integració per mitjà del foment de l’esport i el projecte de tutoria i suport Fes Més, dedicat a l’etapa de formació postobligatòria.

Amb tot, Càritas impulsa noves accions per millorar l’atenció integral als infants, que són les víctimes principals de l’exclusió social. Treballa per desenvolupar un programa específic centrat en intervencions integrals amb famílies amb menors que va molt més enllà del suport educatiu. L’objectiu d’aquest nou enfocament és poder treballar contra les situacions de vulnerabilitat amb una perspectiva més àmplia, que inclogui també activitats de lleure inclusiu familiar i el treball de les habilitats i capacitats parentals, entre d’altres aspectes, per garantir la igualtat d’oportunitats i la inclusió de tots els infants i joves. La clau és el treball conjunt amb la família. Càritas ja treballa, fa temps, amb aquesta perspectiva, amb projectes com els de Lleure Inclusiu o la coordinació del model d’acció del programa Caixa Proinfància a Girona i Salt, que ja ha beneficiat més de seixanta famílies i que de fa pocs mesos s’ha implantat a Figueres i a Lloret de Mar.

Amb aquests moviments i la revisió dels projectes i serveis, Càritas espera poder atendre encara millor els infants i joves que es troben en risc d’exclusió social. La pobresa i la falta de recursos mínims, així com l’atenció deficient, resten oportunitats a molts infants i els empenyen cap a un cercle difícil de trencar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia