Societat

Territori

El govern crea més places de residència per a gent gran

Les Terres de l’Ebre tindran 233 places públiques més, la qual cosa implica una inversió de 2,6 milions d’euros

Fa set anys que no se’n concertaven

El Departament d’Afers Socials i Famílies crearà 233 places en residències i centres de dia a les Terres de l’Ebre, un 14% més de llocs amb finançament públic destinats a persones grans, amb discapacitat o malaltia mental. Aquest increment de places suposa una inversió de més de 2,6 milions. El secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, va explicar ahir que des del 2010 no es concertaven noves places i va detallar: “S’incrementaran en 207 les dedicades a la gent gran, en vint les dedicades a les persones amb discapacitat i en sis les dedicades a persones amb malaltia mental.”

En l’àmbit de la gent gran, s’ha augmentat el nombre tant de places residencials (168 més, fins a un total de 1.199, cosa que representa un increment d’un 16,2%) com de centre de dia (39 més, fins a 457, un 9,3% més). No se sap a quins municipis es destinaran aquestes places encara, però és poc probable que s’amplie la residència de Batea.

Pel que fa a les persones amb discapacitat psíquica, se n’han creat sis de residencials i es tancarà el 2017 amb 170 places públiques d’aquest tipus, un 3,7% més; alhora, s’han creat catorze places residencials per a persones amb discapacitat física, una tipologia que no existia a l’Ebre. Finalment, les places de llar de residència i amb suport per a persones amb malaltia mental arriben a 44 amb les sis noves (15,8% més).

Pla de xoc per a infants i adolescents

Iglesies també va presentar les principals novetats pel que fa a l’atenció a infants i adolescents. En aquest sentit, va concretar que des d’aquest any les Terres de l’Ebre disposa d’un nou CRAE a Amposta que se suma als dos que ja existien. El secretari d’Afers Socials i Famílies també va explicar que un d’aquests equipaments es dividirà en dues unitats de vuit infants cadascuna. “Aquestes actuacions responen a la implementació d’un pla de xoc per atendre millor els infants i adolescents tutelats”, va explicar Iglesies.

En l’àmbit de l’atenció a la infància, Iglesies va anunciar que el 2018 el departament preveu impulsar un nou CREI, que acolliria adolescents i joves de 12 a 18 anys tutelats que presenten alteracions de la conducta i que requereixen uns sistemes d’educació intensiva. També l’any vinent la DGAIA preveu passar de dos a quatre pisos assistits per a majors de 18 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens