Societat

VÍDEO

La cooperativa agrícola de Banyoles fa entrega dels 1.800 euros recaptats en la campanya de lluita contra el càncer de mama de 2017

La Cooperativa de Banyoles (CAB) ha fet entrega a la Fundació Oncolliga de Girona dels 1.800€ recaptats en la campanya que van portar a terme entre la primavera i la tardor de l’any passat.

La iniciativa, pionera a Catalunya, va consistir en substituir els plàstics verds o blancs que embolcallen habitualment les bales de farratge per uns altres de color rosa, fabricats expressament per a l’ocasió. En total es van cobrir 10.000 bales i es van vendre 400 bobines en el conjunt de les comarques gironines, la Seu d’Urgell i Andorra.

Les aportacions procedeixen de col·laboradors diversos, entre els quals destaquen Distribució Jaume Marés, un grup de cooperatives com Cooperativa Sant Antoni de la Miranda, de Sant Joan de les Abadesses, i la Cooperativa La Pirenaica de la Seu d´Urgell.

Anabel Morales, gerent de la Cooperativa de Banyoles, ha posat molt d’èmfasi en l’esforç que van fer els pagesos en un moment complicat. “El sector ramader-lleter ho està passant molt malament per culpa de les pressions econòmiques de les grans multinacionals i pel clima”. “Cal agrair-los que paguessin un sobrecost per bobina, per petit que fos”.

Una idea que prové d’Irlanda

Aquesta iniciativa es fa des del 2014 en diferents països d’Europa. Tot i que els pagesos de Palència ho havien fet el juny del 2016, la idea va arribar a Banyoles de la mà d’un pagès gironí que ho havia vista a Irlanda. Ell va fer el primer encàrrec que va animar la Cooperativa a convertir aquella iniciativa en una acció que, segons expliquen des d’Oncolliga, servirà per finançar els serveis que l’entitat ofereix a les persones afectades pel càncer de mama, entre ells el suport psicològic, el drenatge limfàtic, els grups de gimnàs o el banc de perruques.

Tant la Cooperativa com la Fundació han donat a entendre que, atesa la bona acollida de la campanya, aquesta iniciativa tindrà continuïtat enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia