el reportatge

Canyelles aposta pel motor

El municipi celebra la Fira del Motor demà, juntament amb la xatonada i la cursa popular al pic de l'Àliga

exhibicions i venda. La Fira del Motor de Canyelles (a la imatge, la primera edició) ofereix des d'exhibicions de motocròs fins a exposicions de vehicles antics. Un circuit de tricicles adreçat als més petits servirà per recollir fons per als damnificats pel terratrèmol d'Haití.

Admirar una exhibició d'helicòpters i avions, visitar una mostra de motocicletes antigues o adquirir un vehicle són alguns dels atractius de la tercera edició de la Fira del Motor de Canyelles, que se celebrarà demà. Entre les nou del matí i les tres de la tarda, automòbils, motos, bicicletes, vehicles industrials i serveis relacionats amb el món del motor seran els protagonistes d'una mostra de caràcter «comercial, de consum i també d'oci», segons l'Ajuntament del municipi.

Les activitats, que es duran a terme al nucli antic de Canyelles, van des d'una exposició de cotxes i motocicletes antigues fins a una concentració de Harleys, un concurs de personalització de cotxes (tuning), o passejades amb quad, una exhibició de motocròs i de trial. La mostra també disposarà d'expositors de venda de vehicles i d'altres productes i serveis del motor. Així mateix, en la fira hi haurà convidats especials del món del motor com per exemple Alberto Salido –campió d'enduro–, Josep Ballart –campió 24 hores Resistència Circuit de Catalunya, Oriol Pons –equip de competició d'enduro–, Sergi Perelló –pilot resident a Canyelles, especialista free rider en quad– o Dani Carrillo –especialista en l'àmbit nacional de stunt–, entre altres campions. En la mostra també es farà un petit homenatge a Francesc Valera, un veí de Canyelles que enguany celebra el cinquantè aniversari com a campió d'Espanya de motociclisme. A més, els membres de la Comissió del Motor, sensibilitzats amb la recent tragèdia d'Haití, instal·laran un circuit amb tricicles adreçat als més petits, que hauran de pagar un euro per participar-hi; els diners obtinguts es destinaran a la recuperació d'Haití.

La Fira del Motor anirà acompanyada de la tradicional Xatonada Popular, que oferiran els restaurants d'ARCAT de Canyelles a partir de la una del migdia, amb la col·laboració del Grup Dona, a la pista del Casal. La tercera activitat de la jornada de demà és la segona edició de la Cursa Popular de Muntanya al Pic de l'Àliga. L'acte és organitzat per l'Ajuntament del municipi, juntament amb la Unió Esportiva Canyelles; les inscripcions estaran obertes fins al mateix dia de la cursa. El cost per participar-hi és de 10 euros per als corredors federats i de 14 euros per als no federats, i amb un cost addicional de 2 euros per als participants que s'inscriguin el mateix de la cursa. Enguany, l'Ajuntament espera la participació de prop de dos-cents corredors tot i que les inscripcions s'han limitat a 300 dorsals. A les deu del matí es donarà el tret de sortida de la cursa al passeig de la Zona Esportiva, des d'on s'iniciarà el recorregut cap a la urbanització Les Palmeres pel camí del Romanguer, Fondo de Cal Deus fins a Casa Alta, després cap al Fondo de Sant Joan fins al coll Blanc i d'aquí al turó de les Tres Partions fins a arribar a tocar el cim del pic de l'Àliga. Seguidament es dirigiran cap a Cal Vidal i Mas Rosell i el torrent del Pla del Bosc fins a arribar al lloc inicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.