Societat

Una ciutat que convida a passejar

Sant Feliu de Guíxols ha afegit una ruta particular, la dels Miradors, a una oferta que és de les més completes de l’estiu

Sant Feliu de Guíxols, que ha mantingut la fama de ciutat calmada i oberta i rep els visitants amb un cert aire aristocràtic i menestral, entre mitjan maig i mitjan juny acull la campanya del peix blau ganxó. Segons es recull en el fullet anunciador, la proposta, que “va reunir al voltant de la tradició i la innovació gastronòmica artistes plàstics amb pescadors, cuiners amb cantants, flequeres amb escriptors, crítics gastronòmics amb cuiners afeccionats, bàrmans amb rebosters, peixaters amb dissenyadors, tots ells amb la complicitat dels ciutadans de Sant Feliu perquè el peix blau es convertís en un referent de la identitat de la ciutat”, s’ha vist complementada amb una nova oferta turística, la Ruta dels Miradors, que no deixarà ningú indiferent.

Es tracta de veure la costa amb uns altres ulls i és per això que a través del SIAD (Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones), que treballa per promoure la igualtat, l’Ajuntament ha marcat dues rutes destinades a homenatjar les dones treballadores batejant 10 miradors amb els noms d’oficis tradicionalment femenins. La primera ruta és de dificultat baixa, té 2,5 quilòmetres, s’inicia a la plaça de l’Ajuntament i acaba a l’ermita de Sant Telm. Des de la plaça del Mercat ens dirigirem al començament del passeig Josep Irla. Després de 500 metres trobarem el primer mirador, el de les Remendadores; a 800 metres hi ha el de les Mestres; a 1 quilòmetre, el de les Pageses; un pèl més amunt, el de les Modistes, mentre que al capdamunt del turó arribarem a l’ermita de Sant Telm, allà és on segons la tradició Agulló va batejar la Costa Brava. L’altra ruta ressegueix el camí de ronda que uneix cala Jonca amb la platja de Sant Pol, travessa el paratge de la Volta de l’Ametller i ens oferix la possibilitat de gaudir d’un paisatge extraordinari amb cales com ara la del Molí, la des Cranc, la dels Mussols, la del Peix, la Maset i la punta del Molar. A l’inici trobarem el mirador de les Peixateres; després, el de les Triadores; el de les Mestresses; el de les Dides, i, finalment, el del Túnel. En 40 minuts es poden fer 2,3 quilòmetres.

Aposta cultural

Una de les apostes de Sant Feliu ha estat la cultura. En aquest aspecte, el Museu d’Història ha actuat com a motor d’una important oferta que tant es concentra en festivals de música com el de la Porta Ferrada com en les exposicions de l’Espai Thyssen i en les mostres itinerants. Sense oblidar el conjunt monumental del monestir, el Casino La Constància, les cases modernistes de Sant Pol i la Caseta del Salvament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia