Societat

Santa Bàrbara es mobilitzarà contra el fum i la pudor que emet una empresa

L'Ajuntament demana al conseller de Medi Ambient que actuï contra la planta d'assecament de sansa

«Als planers se'ns acaba la paciència», ha dit l'alcalde de Santa Bàrbara, Jordi Boronat, que ha enviat una carta al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, en què li reclama que es busquen els mecanismes necessaris per evitar que Secaderos Ecológicos de Catalunya «intoxique» el municipi. A més, l'alcalde exposa en la carta que si el govern no emprèn mesures els veïns de Santa Bàrbara, amb l'Ajuntament al capdavant, començaran una campanya de mobilitzacions. De fet, els veïns ja han iniciat una campanya de recollida de signatures perquè l'administració actuï. «És contraproduent que cada vegada apostem més per la tranquil·litat i la qualitat de vida a l'interior del Montsià i que una sola empresa acabe perjudicant els interessos econòmics i de qualitat de vida de 6.000 habitants», ha assenyalat Boronat, que ha recordat també que al nucli urbà del municipi hi ha dues cooperatives agrícoles que no han creat mai cap problema.

Secaderos Ecológicos de Catalunya va començar l'activitat fa uns deu anys i acumula quantitats importants de sansa a l'aire lliure, segons l'alcalde de Santa Bàrbara, que sosté que depenent de la direcció del vent aquest municipi del Montsià s'omple de fum i d'una forta pudor. Va ser l'any passat quan l'Ajuntament va notificar per primera vegada els problemes que causava l'activitat d'aquesta empresa a l'Ajuntament de la Galera i els serveis territorials de Medi Ambient i Salut. Per la seva banda, l'Ajuntament de la Galera sosté que l'empresa té la llicència ambiental i d'activitat i que és Medi Ambient qui ha de fer les inspeccions necessàries per garantir el compliment de la normativa. L'empresa té un expedient sancionador obert per Medi Ambient, que ha encarregat un estudi sobre les pudors.

Convoquen un concurs per triar un logo contra el fum i la pudor

L'Ajuntament de Santa Bàrbara ha convocat un concurs per elegir el logo que encapçalarà les accions de protesta contra les emissions de fum i pudor de l'assecadora de sansa. L'alcalde ha fet un ban en què informa els veïns d'aquest concurs i una publicació al web municipal, en què s'explicita que es poden presentar propostes fins al 6 de maig que ve. L'Ajuntament de Santa Bàrbara està decidit a posar fi als fums i les males olors, per això iniciarà una campanya de mobilitzacions per veure si amb la força del poble «podem acabar amb una empresa, una vegada esgotada la via de la denúncia administrativa formal», s'exposa en la convocatòria del concurs. Les propostes es poden fer arribar a [email protected].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
comerç

Sis mesos de bon comerç

Barcelona

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA