Societat

Santa Bàrbara

Continua la batalla contra l'assecadora

L'Ajuntament de Santa Bàrbara ja té l'estudi que va encarregar a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) sobre les emissions a l'atmosfera de l'assecadora de sansa d'oliva Secaderos Ecológicos de Catalunya, situada al terme de la Galera, però a pocs metres del nucli urbà de Santa Bàrbara. La UPC va controlar durant dos dies les emissions d'aquesta assecadora, el 20 i el 21 de maig de l'any passat, en un moment de baixa activitat de l'empresa, i tot i això va detectar tres episodis d'incidències. De les conclusions de l'estudi es desprèn que els compostos tòxics detectats “presenten baixes concentracions”, però s'han superat els llindars d'olor de diversos compostos, com ara el limonè i l'octanol, i se supera més de 262 vegades el llindar d'olor del nonanol. A més, el document adverteix que els municipis veïns (la Galera, Freginals i Masdenverge) també reben els efectes de les emissions.

“Ens tranquil·litza saber que la toxicitat és baixa”, va manifestar l'alcalde Santa Bàrbara, Jordi Boronat, qui, no obstant això, va alertar dels efectes que les emissions poden representar per a les persones amb problemes respiratoris. D'altra banda, va avançar que el consistori continua lluitant perquè l'empresa tanque. En aquest sentit, s'enviarà l'estudi de la UPC als ajuntaments afectats i al Departament de Medi Ambient i quan comence la campanya de recollida de l'oliva penjaran una pancarta a la façana de l'ajuntament amb el lema “Santa Bàrbara diu no als fums i les olors”. A més, també s'ha creat un grup de Facebook que ja té més de 500 persones adherides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot