La pluja desllueix la jornada d'olla xurra al Villar

La Comissió de Festes d'Estiu ha estat la motivadora d'aquesta iniciativa que es repetirà l'any vinent

La Comissió de Festes d'Estiu d'aquesta localitat de la comarca dels Serrans, havia convocat per al dissabte primer de maig, una jornada concurs sobre la coneguda olla xurra.

Es tractava de posar a concurs d'aquelles persones que havien de participar, la millor recepta d'olla xurra, amb el mateixos ingredients.

Vora dues dotzenes de perols, cassoles i atifells de cuina, es van presentar a l'esmentat concurs i tot va discórrer amb normalitat, fins que va fer acte de presència una tronada de Primavera que descarregà abundant aigua i granís.

No obstant això, l'organització, fins el moment del ruixat, va estar exquisida i l'esmentada comissió de festers ha aconseguit que aquesta convocatòria forme part de l'imaginari gastronòmic del Villar des del primer moment de la seua proposició.

Així les coses, no es descarta que el proper any per aquestes dates, un nou col·lectiu de festers, torne a posar en marxa la iniciativa que va aconseguir entaular més d'un miler de persones entre les olles a concurs i les que els diferents restaurants de la vila van oferir als arribats a darrera hora.

Els carrers del nucli històric del poble es van convertir per unes hores en una gran restaurant en que hi havia un plat únic i ben distingit: l'olla xurra feta a la manera del Villar.

El CELS proposa obrir el ventall

E.C

A més de felicitar la colla organitzadora d'aquesta jornada de l'olla xurra cuinada a la manera del Villar, el Centre d'Estudis La Serrania, proposa que en convocatòries pròximes, es faça coincidir aquesta data amb la celebració de la Fira de Comerç i Gastronomia, perquè siga un atractiu més i un focus turístic que pose en valor la gastronomia serrana. D'aquesta manera, tot i aplaudir la idea que la Comissió de Festes d'Estiu del Villar ha tingut, aquesta organització ciutadana proposa que l'olla xurra no siga monopolitzada per cap localitat i que cada any puguen competir cuiners i cuineres vinguts dels quatre punts cardinals de la comarca. També proposa que els restaurants intervinguen en la jornada i s'hi oferisca olla xurra a la carta de tots els establiments d'hostaleria que vulguen. També s'hi proposa l'establiment d'un premi anual a la millor olla xurra cuinada. /



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.