Societat

Tradicions adaptades a la pandèmia

Ranxos i sopa virtuals, per fer bullir l’olla

Les menges de dimarts de carnaval mantenen la flama respectant les restriccions

Els perols de la Sopa de Verges i els ranxos de Vidreres i Capmany van tornar a fer bullir les tradicionals menges de dimarts de carnaval, tot i que enguany, havent de substituir el format popular pel virtual, amb retransmissions en directe i posant facilitats perquè els veïns –i fins i tot els forans– poguessin cuinar la recepta a casa seva.

A Verges, la recepta –prèviament exportada al programa Cuines, de TV3 i a l’aula gastronòmica de la Boqueria de Barcelona– es va distribuir a través de codis QR i els comerços locals havien comercialitzat kits amb els ingredients, que tothom va poder cuinar al ritme dels mestres de l’associació en directe per Tramuntana TV i YouTube. El perol simbòlic es va servir en restaurants locals, que a banda dels treballadors que hi fan menú diari, van registrar un bon nombre de reserves de veïns que van fer costat a l’hostaleria i van tastar la sopa genuïna.

A Vidreres la comissió del ranxo també va produir un vídeo sobre com es fa el menjar perquè els veïns el poguessin fer a casa seva. A més, en el canal de YouTube ahir es va retransmetre en directe la cocció d’una perola amb l’àpat, amb entrevistes als cuiners i cuineres, i degustacions en directe. Paral·lelament, es van vendre unes butlletes solidàries per al Banc dels Aliments. I a Capmany els vuit perols que habitualment s’instal·laven al carrer per repartir unes 600 racions de ranxo tampoc s’han fet servir aquest any. Simbòlicament, “per no tallar la tradició”, les cuineres i cuiners van preparar igualment un únic perol al matí que es van repartir entre ells a principi de la tarda, però sense la convocatòria ni distribució pública que habitualment es feia a les set de la tarda, que s’espera fer el 2022.Albons va ser l’única població on la tradicional arrossada es va cancel·lar i posposar directament; en principi, fins al 2022. L’alcalde, Joan Hostench, bromejava que la recepta de l’arròs no necessita ser gaire difosa, ja que és coneguda a totes les llars i, a més, amb diversos tocs personals i intransferibles. Al poble només mantenen obert, en format virtual, un concurs entre imatges antigues de carnaval que els veïns poden trametre al consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC