Societat

El lleure infantil demana ajuda pel cop dels rebrots

El sector, en situació difícil pels confinaments

El cap de setmana Salut ha començat a fer cribratges als monitors

Les entitats que organitzen casals, colònies i campaments s’estan trobant plenament afectades pels contagis massius de joves, que és el que són gairebé tots els seus monitors. “En les activitats no s’estan produint contagis, són tan segures com ho han estat les aules aquest any. Però l’entorn social ha canviat, és a dir, l’entorn dels nens, siguin familiars i també els monitors”, explica Pep Montes, gerent de l’Acellec, patronal del lleure, que recorda que l’any passat veníem d’un confinament i el virus corria poc però aquest any ha passat el contrari perquè, just abans de començar casals, la vida estava pràcticament normalitzada.

“Nosaltres considerem que, tal com estan les coses, el que fan les activitats de lleure és actuar com a mur de contenció del virus, perquè quan nens i monitors venen a fer les activitats, si porten el virus, se’ls detecta”, diu Montes, que assegura: “Això comporta confinaments i quarantenes i complica molt l’organització i el funcionament de les activitats.” El gerent de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure recorda que la majoria d’entitats a Catalunya que treballen aquest sector són “petites i mitjanes empreses” que ara mateix estan sent molt perjudicades per aquesta situació “perquè als monitors aïllats se’ls ha de continuar pagant i contractar-ne d’altres, que no són fàcils de trobar perquè no n’hi ha tants, i perquè moltes famílies demanen la devolució dels diners”. Montes calcula que les empreses privades del lleure de l’Acellec tenen ara mateix entre un 8 i un 15% de monitors fent quarantena, per això tornen a demanar ajudes a l’administració, perquè veuen difícil poder suportar aquestes despeses amb les que no comptaven. Les empreses del lleure sòcies de l’Acellec mouen un volum de 50.000 infants.

També Fundesplai, una fundació que es dedica a les activitats de lleure, pateix aquesta situació, tot i que especifica que, en el seu cas –fan casals i colònies– on hi ha més casos de positius és als casals. Estan molt a favor dels cribratges que ha començat a fer Salut per prevenció.

Aquest cap de setmana, el secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, va destacar que el sector del lleure educatiu està fent les coses amb “rigor i serietat” i que és “segur”.

Centenars de monitors i de caps de colònies i campaments han acudit el cap de setmana als sis punts habilitats a Barcelona, Lleida, Manresa, Girona, Móra la Nova i Tortosa per fer-se un test ràpid d’antígens abans de marxar de campaments o de colònies. El dispositiu, gratuït i sense cita prèvia, s’allargarà fins a la setmana que ve i preveu fer entre 1.500 i 1.800 tests amb la voluntat de detectar casos asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió de la Covid. Els monitors citats són tots aquells que a partir d’avui hagin de pernoctar fora.

LA XIFRA

1.800
tests
es faran fins la setmana que ve als monitors i caps de lleure que vulguin i que hagin d’anar de colònies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró