Societat

Seixanta persones d'Arles van caminar fins al santuari d'Abdó i Senén

El batlle i el capellà van encapçalar el grup, en un acte de reivindicació per l'ús públic del camí sobre el qual un propietari vol prohibir l'accés

Prop de seixanta veïns d'Arles van participar aquest passat dimecres 28 de juliol a la caminada tradicional de pelegrinatge fins l'oratori de Sant Abdó i Sénén per homenatjar els patrons del poble. La caminada tenia enguany una dimensió afegida ja que els participants volien reivindicar l'ús públic del sender que condueix fins al santuari, en contra de l'actitud d'un propietari d'aquest sector que pretén prohibir-hi el pas argumentant que el camí és situat a la seva propietat privada.

L'expedició va sortir a les set del matí d'Arles encapçalada pel batlle René Bantoure, el capellà d'Arles i la resta de participants.La caminada es va desenvolupar sense incidents, (tot i que posteriorment uns turistes que voliens fer el mateix recorregut van ser increpats pel propietari). Al final del recorregut el batlle i alguns dels participants van pronunciar algunes paraules per reivindicar l'accés al sender. L'acte es va tancar amb la interpretació d'Els Segadors, Muntanyes Regalades i Arles Vila afortunada.

Al curs de l'últim any diversos incidents han tingut lloc entre usuaris i el propietari per l'ús d'aquest camí, amb denúncies recipròques a la gendarmeria d'Arles. Les barreres que el propietari va instal·lar per impedir l'accés han estat arrencades en diverses ocasions. Després d'intents conciliadors, l'ajuntament d'Arles ha finalment decidit d'engegar una acció judicial per poder garantir l'us del sender.

Aquest camí que va d'Arles a Sant Llorenç de Cerdans passa per paratges d'interes del municipi com el Salt de la Maria Valenta, un antic pou de gel, la cova dels Sants i l'oratori; precisament per això tant l'Ajuntament com la Comunitat de Comunes de l'Alt Vallespir volen garantir-ne l'accés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona