Societat

turisme

Suspenen la ruta que unia l'Escala amb Portvendres

L'ajuntament nord-català ha deixat el projecte engegat al juny

S'estudia fer-la l'any que ve amb destí Cotlliure

L'Ajuntament de Portvendres ha abandonat el projecte de la ruta dels antics caboters, un nou recorregut per mar que unia aquesta població nord-catalana amb l'Escala. Això ha provocat que el municipi alt-empordanès hagi quedat sol amb aquesta iniciativa turística que havien inaugurat fa tot just dos mesos les dues poblacions. De moment, aquest estiu s'han hagut de suspendre bona part de les rutes previstes i només se n'han fet dues al juliol i se'n farà una a l'agost. “La idea és mantenir-ho però amb menys intensitat”, va concretar l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig.

El motiu que addueix l'Ajuntament de Portvendres és que té problemes econòmics i d'organització a l'oficina de turisme per assumir el projecte. Segons ha explicat Estanis Puig, l'Ajuntament alt-empordanès ara negocia amb el de Cotlliure per mirar d'impulsar de nou aquesta iniciativa de cara a l'estiu que ve. “La idea és bona i el que hem de fer és salvar-ho”, diu Puig.

El projecte d'unir l'Escala i Portvendres amb una ruta turística per mar va sorgir de la iniciativa privada però va rebre inicialment el suport dels ajuntaments dels dos municipis. De fet, el ple escalenc ja havia aprovat la partida pressupostària. El portaveu de CiU, Josep Maria Guinart, ha criticat que l'aportació pública al projecte –d'iniciativa privada– era massa elevat.

La ruta pretenia resseguir el trajecte que feien els antics mercaders grecs i romans i destacar la importància històrica que tenien els llavors anomenats port d'Emporion i Portus Veneris com a punts estratègics comercials.

Recuperar l'empremta dels grecs

El projecte d'unir l'Escala i Portvendres amb una ruta turística per mar va sorgir de la iniciativa privada però va rebre inicialment el suport dels ajuntaments dels dos municipis. Tot i això, ara el de Portvendres ha decidit desmarcar-se'n i s'haurà de replantejar. La idea era resseguir el trajecte que feien els antics mercaders grecs i romans i destacar d'aquesta manera la importància històrica que tenien els llavors anomenats port d'Emporion i Portus Veneris com a punts estratègics comercials. De moment, l'Escala farà un últim viatge aquest mes d'agost amb petits canvis. Ara els viatges que s'organitzaran des de l'Escala es faran amb vaixell tant en l'anada com en la tornada, mentre que fins ara s'anava amb vaixell i es tornava amb autobús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona