Societat

La Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica considera una ”ocupació il·legal de terrenys” la col·locació d'estaques

L'entitat assessorarà els propietaris de les parcel·les on han aparegut perquè denunciïn a Red Eléctrica

La plataforma exigeix a REE que paralitzi els treballs topogràfics

La Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica ha celebrat aquest dissabte la primera assemblea després de l'aparició d'estaques a diferents municipis del Pallars Jussà marcant el traçat de la futura línia de molt alta tensió que ha d'unir Catalunya i Aragó.

El portaveu de la plataforma, Armand Simon, ha explicat que assessoraran als propietaris dels terrenys on han aparegut estaques, la col·locació de les quals no té cap permís, perquè denunciïn Red Eléctrica Española (REE) ja que es tracta “d'una ocupació il·legal de terrenys”. Per la Plataforma, la simple col·locació d'aquestes estaques està disminuint el preu dels terrenys i els seus titulars ho han de saber.

Des de la Plataforma també s'exigirà a Red Elèctrica que paralitzi els treballs topogràfics ja que no disposen de “cap permís” i, si cal presentar un recurs contenciós administratiu per evitar la línia, “es farà”, ha advertit Simon.

L'entitat ha anunciat que encetarà diferents vies d'actuació per aturar aquest treballs com són la institucional, la jurídica i la informativa. Pel que fa a la via institucional, s'entrevistarà amb els alcaldes per saber de quina informació disposen i què estan fent des dels respectius Ajuntaments per evitar aquest corredor elèctric de 400kW.

Pel que fa a la via judicial, Simon ha dit que es reuniran amb els seus advocats perquè estudiïn totes les vies possibles per evitar el corredor elèctric.

El portaveu de l'entitat ha assenyalat que demanaran explicacions al ministeri de Medi Ambient i a la Generalitat. Aquesta entitat ha manifestat la seva preocupació perquè es facin reunions informatives, com la del passat dia 20 d'abril, i no es convidin tots els alcaldes implicats sinó “només a un grup reduït”. També han avançat que demanaran transparència i un posicionament clar de cada alcalde.

Durant els propers dies s'aniran fent activitats informatives per donar a conèixer el traçat i la proposta de REE entre els veïns. També estudiaran la possibilitat de fer actes reivindicatius o mobilitzacions contràries a la línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA
JUDICIAL

Proposen l’indult parcial per al veí de Tàrrega que tenia un arsenal a casa

TÀRREGA

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet
societat

Arrenca la fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica a Avià

Avià