Societat

castells

Vilafranca es passeja a la Bisbal davant dels vallencs

Els Castellers de Vilafranca hi descarreguen el cinc de vuit amb l'agulla, inèdit a la plaça

La Vella i la Joves de Valls mostren els seus punts febles quan falten dues setmanes per Sant Fèlix

Amb contundència i relativa facilitat, els verds es van imposar ahir a les dues colles vallenques a la clàssica diada bisbalenca de la Mare de Déu d'Agost. Va ser menys dura que en la majoria d'ocasions, amb núvols ocasionals que es van agrair i, afortunadament, amb menys caigudes del que és habitual. Només els Castellers de Vilafranca van poder complir els seus propòsits. L'arma principal de la Colla Vella, el tres de nou, va fallar i va quedar carregat, i la Colla Joves ni tan sols no el va poder coronar.

Els Castellers de Vilafranca es van encarregar d'obrir plaça i ho van fer amb el tres de nou. Sense ser el millor de la temporada, el castell no va presentar dificultats extraordinàries i va servir per obrir la porta al repte principal dels verds.

Tot i que el van reservar per a la que sol ser la ronda de més compromís, la segona, els verds van fer que el cinc de vuit amb l'agulla semblés la mar de fàcil. L'entrada dels components del pilar a l'interior del tres va anar perfectament compassada, i ni el moment difícil en què els dosos del tres deixen l'espadat al descobert no els va fer treballar més del compte. Va quedar assolit, doncs, el primer pas per a un hipotètic cinc de nou amb l'agulla que es plantegen per a la diada de Tots Sants.

En tercera ronda, el quatre de nou es va resistir una mica més. En van haver de desmuntar el primer intent per problemes a terços, però a la segona temptativa el van completar sense problemes. A l'últim, els verds van descarregar un bonic pilar de set: el de vuit podria arribar la setmana que ve, al Catllar.

Cap de setmana dur

La Colla Vella va arribar a la Bisbal amb el mal gust d'una caiguda el dia abans. Havien actuat a Vallmoll, on van carregar el quatre de vuit amb el pilar, al segon intent i amb moltes dificultats. Tot i així, van arrencar amb força a la plaça penedesenca i van enlairar el tres de nou. Però amb la rengla de l'esquerra un xic allunyada, un cop carregat, un quint va perdre l'equilibri i va aguantar uns segons amb una cama aixecada. La revinclada havia estat massa forta i va fer saltar el pom de dalt, que es va desplomar abans que el la resta del castell seguís. En una plaça més aviat hostil per als rosats, la Vella no es va voler complicar més la vida, i va acabar amb el dos de vuit, el quatre de vuit i el pilar de cinc.

Sense tres de nou

Va ser més decebedora l'actuació de la Colla Joves, que està en una situació força difícil per afrontar Sant Fèlix. Com que falta l'actuació de l'Arboç, tan sols ha completat un tres de nou, tres cincs de vuit i un dos de vuit.

La primera ronda els va donar l'única alegria del dia, que és que hi van descarregar el tercer cinc de vuit d'aquest any, impecable tot i el canvi important del terç de la rengla. Però al tres de nou, la baixa del quart de la rengla va ser un escull infranquejable per als vermells. El van intentar dos cops, i el van desmuntar. A la segona, més ben agafat que a la primera, l'aixecador es va fer enrere després d'una sotragada, quan els dosos es col·locaven. Era clar que no era un bon dia, de manera que van acabar amb el quatre de vuit i dos pilars de cinc. Queda molta feina per fer per acabar bé l'agost.

EL CASTELL

5 de 8 a
La Bisbal és la segona plaça, després de Reus, que veu aquesta construcció, inventada pels Castellers de Vilafranca la temporada passada.

La Jove de Tarragona carrega el cinc de vuit

Una caiguda més que inoportuna al Cós del Bou, quatre dies abans de la festa major de Sant Magí, jugant a casa i en una diada en què no descartaven intentar el primer tres de nou de la temporada, els tarragonins de la camisa lila van ensopegar ahir al vespre amb el que ha estat el vaixell insígnia de les darreres temporades. La catedral, castell de sortida, es va haver de treballar des de massa aviat, i amb els terços molt estirats, va acabar cedint quan els dosos començaven el descens. L'actuació es va completar amb el quatre i el tres de vuit. L'altra colla present a plaça, la Jove de Sitges, va plantar-hi el tres i el quatre de s et.

En el cap de setmana també hi ha hagut una decepció per als Xiquets de Reus. Dissabte, a Vallmoll, pràcticament van dir adéu a les possibilitats de participar al Concurs de Castells perquè no van poder aconseguir el quatre de vuit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona