Societat

El TGV, als peus de La Sagrada Família

La preocupació pel túnel de l'AVE prop de la Sagrada Família obté ressò internacional

Les agències internacionals de notícies France Presse i Reuters s'han fet ressò aquesta tarda de la preocupació dels constructors del temple de Gaudí pel pas previst del túnel de el TGV a prop del monument. La notícia se centra en la conferència de premsa que aquest matí, a Madrid, ha fet Joan Rigol i Roig, president del consorci constructor del temple, en què ha presentat cent signatures de professors universitaris contraris a la perforació del tram del carrer Mallorca al llindar de la Sagrada Família.

Les 22.000 tones de pes que haurà de suportar el sòl perforat són una de les dades que citen les agències estrangeres com a motiu de preocupació de cara a l'entrada principal del temple, que està previst que descansi sobre, precisament, part del carrer de Mallorca, com es veu en les maquetes.

El pla previst, ha explicat Rigol, situa el túnel a només 75 centímetres dels suports on se sustenta l'estructura del temple. La representat per a l'Estat espanyol del Consell Internacional de Monuments i Excavacions, María Rosa Suárez, ha afirmat en l'acte que "els estudis també van dir que el Titanic no s'enfonsaria" i que "és millor evitar riscos".

La Sagrada Família és el monument més visitat dels Països Catalans i més que que cap altre de l'Estat espanyol. Rep 2,5 milions de visites cada any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.