Societat

Desallotgen una casa del Prat per les obres del TGV

Els inquilins es traslladen en pisos de lloguer de la ciutat, on viuran durant els set mesos que han de durar les obres

Els quatre habitants d'una casa del Prat de Llobregat situada a molt pocs metres del traçat de les obres del túnel del TGV, han estat desallotjats dels seus pisos per garantir la seguretat de l'edifici "mentre durin les obres", segons ha explicat un dels mateixos afectats, Ángel García.

En l'edifici, de planta baixa i un pis, ubicat en el número 32 del carrer Major, han aparegut esquerdes al terra i a les parets, encara que no són tan greus com les que han aparegut en altres edificis del voltant, però els tècnics d'Adif, l'empresa que gestiona la xarxa d'infraestructures, va aconsellar ahir el desallotjament provisional per comprovar els efectes de les obres en l'immoble.

Les despeses de la mudança així com dels derivats del reallotjament dels habitants en pisos de lloguer de la ciutat aniran "a càrrec d'Adif", segons García, que ha assegurat que en principi estaran fora de casa durant els pròxims 7 mesos.

Garanties per tornar a casa
Ha estat necessària l'aportació de l'Associació de Veïns del Nucli Antic del Prat i de l'advocat d'un dels veïns desallotjats, que van exigir a Adif "garanties" perquè els veïns puguin tornar a casa un cop acabin les obres.

La presidenta de l'associació de veïns, Rosario Amador, ha explicat que la setmana passada Adif "pretenia liquidar el problema amb els veïns afectats amb un taló per les despeses de la mudança". Segons Amador, Adif es "farà càrrec del lloguer dels quatre pisos en el cas que les obres s'allarguin més de set mesos, tal com està previst".

Des de 1931, Ángel García, de 84 anys, viu en aquella casa, on tenia instal·lat un estudi de producció de dibuixos animats, des d'on va col·laborar, entre d'altres projectes, amb la sèrie de TVE El Quijote.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.