Societat

Via lliure al túnel del TGV

En pocs dies es convocarà el concurs per fer l'obra i abans del 2008 es podria preparar el muntatge de la tuneladora

El túnel més polèmic ja és definitiu. El consell de ministres aprova avui la partida pressupostària de 260 milions d'euros que permetrà construir l'enllaç soterrat entre Sants i la Sagrera pels carrers Provença i Mallorca.

En pocs dies es convocarà el concurs per fer l'obra, tal com va avançar l'AVUI, i abans d'acabar l'any podrien començar les obres prèvies al muntatge de la tuneladora.

L'ens ferroviari estatal Adif ja ha començat a enviar cartes als presidents de comunitats afectades dels dos carrers, per tal que els tècnics procedeixin a les revisions oculars prèvies a l'obra. En total, seran 32 mesos d'actuació, la major part al subsòl de l'Eixample. Les revisions del miler d'edificis afectats ja han començat. Durant aquest juliol, els presidents de les comunitats de propietaris rebran les citacions, i podrien començar ja les inspeccions, en principi oculars. Quan es foradi el subsòl serà el torn d'auscultar els edificis.

El polèmic túnel generarà el més gran control sobre un túnel mai programat a Catalunya, entre revisions, cales i auscultacions de possibles vibracions. Aquest protocol d'actuació afecta d'una manera igual la Sagrada Família, tot i que el seu entorn ha estat objecte d'un estudi "acuradíssim", va assegurar el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Ramon Garcia-Bragado.

Extremar la seguretat
L'Ajuntament ha demanat a Adif que "extremi les mesures de seguretat" i sobretot que incrementi el "seguiment i control" per part dels veïns. Fins i tot ha suggerit visites "mensuals dels veïns en situació de risc al túnel. La ciutat no es pot tornar poruga", lamenta Garcia-Bragado, i "no pot ser que qualsevol enginyer estigui sota sospita". El regidor recorda encara quan va suar negociant les indemnitzacions al miler d'afectats i desallotjats del Carmel, quan era secretari de la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.