Societat

28 persones han mort en l'explosió d'una mina a Sibèria

En el moment de l'explosió hi havia un total de 217 persones a la mina, treballadors del grup Yuzhkuzbasugol

Avui han mort com a mínim 28 persones per una explosió de gas metà en una mina de carbó en Novokuznetsk (a 3.000 quilòmetres a l'est de Moscou, a la regió siberiana del Kuzbass). Segons ha informat el Ministeri de Situacions d'Emergència, en el moment de l'explosió hi havia un total de 217 persones a la mina, treballadors de la companyia Yuzhkuzbasugol.

La portaveu del ministeri, Iúlia Stadnikova, ha indicat que de moment ja han estat rescatats 180 miners, mentre els equips de rescat continuen la búsqueda d'uns altres 21. D'aquests, n'hi ha quatre que estan ferits, però no se sap el seu estat, ha afegit.

Segons un portaveu del Ministeri citat per l'agència RIA Novosti, l'explosió s'ha produït a les 7.40h (5.40h a Catalunya). Diferents fonts han explicat que en la galeria on s'ha produït la deflagració treballaven entre 28 i 40 persones, motiu pel qual no es descarta que augmenti el nombre de víctimes.

La mina on s'ha produït l'explosió està considerada d'alt risc pels seus elevats nivells de metà. Es va començar a explotar l'any 1966 i es va reconstruir el 1988. Les seves galeries arriben a 580 metres de profunditat.

Aquesta és la segona tragèdia en aquesta zona en poc més de dos mesos. El 19 de març passat una explosió de metà va causar la mort de 110 persones a la mina Ulianóvskaya, també del grup Yuzhkuzbasugol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.