Societat

La Fiscalia al·lega que fins ahir ignorava la gravetat de l'agressió racista

El ministeri públic ha assegurat que aquesta agressió presumptament racista s'estudiarà "amb molt de detall"

La Fiscalia ha justificat avui que no assistís a la declaració del jove que va vexar i va copejar una noia equatoriana perquè desconeixia els detalls de l'agressió, ja que el jutjat no el va informar que es tractava d'un cas greu o dramàtic i fins ahir no va disposar del vídeo i l'atestat policial.

Un portaveu de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha explicat els motius pels quals el ministeri públic no va assistir dissabte passat a la declaració del presumpte agressor, que està en llibertat amb càrrecs acusat d'un delicte de lesions amb l'agreujant de racisme.

Segons aquest portaveu, la fiscal del jutjat de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) al qual va correspondre el cas treballa per a diferents partits judicials i el dia en què va declarar l'imputat es trobava atenent un altre assumpte als jutjats de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat).

El jutjat va comunicar al ministeri públic que havia entrat un cas de lesions, però sense especificar que es tractava d'un cas greu o dramàtic, i la Fiscalia no disposava de l'atestat, per la qual cosa ignorava els detalls i les circumstàncies exactes de l'agressió.

L'endemà, quan la fiscal va telefonar al jutjat, li van dir que l'assumpte estava resolt, sense donar-li més explicacions addicionals sobre el cas, ha afegit el portaveu.

El ministeri públic tampoc va ser convocat formalment a la declaració de la menor, prevista per al mateix dissabte i a la qual la nena no es va presentar, per la qual cosa, en no haver estat explorada per un forense, no existia un informe mèdic sobre les lesions -psíquiques o físiques- que pogués presentar.

El portaveu de la Fiscalia ha recordat que, davant d'un assumpte greu, si el jutge ho considera necessari pot convocar el ministeri públic a una visteta al jutjat per fixar al detingut les mesures cautelars oportunes, però això tampoc es va fer en aquest cas.


L'agressió "s'estudiarà amb molt detall"
Després de recordar que s'està en una fase molt primerenca del procediment penal, el ministeri públic ha assegurat que aquesta agressió presumptament racista s'estudiarà "amb molt de detall", per la qual cosa demanarà informes forenses sobre les seqüeles psicològiques que pugui arrossegar la menor, atès que sembla que no existeixen danys físics.

En el seu cas, podria imputar algun altre delicte al detingut -contra la integritat moral, entre d'altres- i, si ho creu necessari, sol·licitarà la revisió de la situació de l'imputat o qualsevol altra mesura cautelar que cregui convenient.

El jutge de Sant Boi no va tenir cap altra opció que deixar en llibertat el detingut perquè la fiscalia no va demanar el seu empresonament i la menor ha renunciat de moment a exercir l'acusació, tot i que, de tota manera, la presó preventiva és una mesura que no sol decretar-se en els casos de delictes de lesions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.