Societat

Estats Units

Societat

Texas executa al pres més vell del seu corredor de la mort

Carl Buntion tenia 78 anys

Estava condemnat per haver matat a un policia el 1990 a Houston

L’estat de Texas ha executat a Carl Buntion, que als 78 anys era el pres més ancià que ha enfrontat la pena de mort a l’estat i que estava condemnat per l’assassinat el 1990 d’un policia a Houston.

Buntion ha rebut la injecció letal menys d’una setmana abans del moment en què està prevista l’execució de Melissa Lucio, la primera llatina condemnada a mort a Texas, que insisteix en la seva innocència.

La de Buntion ha estat la primera execució d’aquest any a Texas i es va produir poc després que el Tribunal Suprem nord-americà rebutgés un últim intent dels seus advocats d’aturar-la, segons va informar el diari local The Texas Tribune.

Abans de la seva execució a la presó de Huntsville (Texas), el pres es va dirigir als familiars del policia a qui va confessar haver assassinat fa 32 anys durant un control de trànsit, James Irby.“Vull que la família Irby sàpiga una cosa: Sí que me’n penedeixo del que vaig fer. Prego a Déu perquè (la família) aconsegueixi consol pel fet que jo matés el seu pare, l’espòs de la senyora Irby”, va declarar Buntion . Buntion va ser condemnat a mort el 1991, però la seva execució es va endarrerir durant dècades a causa de llargues batalles legals sobre si els jurats com el que l’havia examinat havien de tenir en compte elements com la malaltia mental o la infantesa de l’acusat. Aquesta va ser molt dura: el seu pare li va trencar els ossos, va trencar les dents a la seva mare, va matar un home davant del seu germà i va deixar la família sense casa després de perdre l’habitatge en una aposta; i el germà bessó de Bunion va morir per trets de la policia. Els advocats de Bunion van al·legar aquest mes sense èxit que l’edat del pres i les seves dècades de bon comportament al corredor de la mort l’havien de lliurar de la pena de mort.

La seva execució ha estat la quarta des de començaments d’any als Estats Units, després de dues registrades a Oklahoma i una altra a Alabama.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA