Crearan 565 noves places d'atenció a la dependència a les comarques de Tarragona

El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre tindran enguany 565 places més d'atenció a persones amb dependència, que crea el Departament d'Acció Social i Ciutadania. Al Camp de Tarragona el major nombre de places seran per la residència de la Fundació Santa Tecla, que es fa al barri de la Granja de Tarragona (220 places) i la resta es distribuiran entre la residència del grup Pere Mata de Reus (45) i del Vendrell (30), el centre de dia de gent gran de Pratdip (10) i la residència de gent gran de Santa Coloma de Queralt (24), entre d'altres centres. Al Camp de Tarragona es crearan 187 nous llocs de treball a partir d'aquestes actuacions i s'hi invertiran més d'1,7 milions. I a les Terres de l'Ebre la inversió més gran que es farà aquest any serà per la residència d'Alcanar, on s'invertiran un milió d'euros i es crearan 50 places. Es crearan, a més, 126 nous llocs a la residència de Deltebre i 10 a la residència de discapacitats d'Amposta i al centre de dia de la Fatarella, entre d'altres. A l'Ebre la inversió total és superior als dos milions d'euros i es crearan 127 llocs de treball en total.

Aquest conjunt d'actuacions forma part del fons especial de l'Estat per a la dinamització de l'economia i l'ocupació aprovat pel govern espanyol i que es destina a actuacions vinculades amb l'atenció a la dependència. Dels 400 milions que el fons destina a totes les comunitats, Catalunya rebrà prop de 62 milions d'euros.

I a banda de les places de nova creació es faran inversions per la millora de l'oferta de serveis que ja existeixen. Al Camp de Tarragona s'invertiran 1.162.000 euros en aquest concepte, que seran per fer obres a les residències de Cambrils, de Montblanc i per la residència de gent gran de la Mercè de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona