Societat

Red Eléctrica diu que l'avaria no està relacionada amb la inversió

Una avaria històrica

El màxim responsable de Red Eléctrica de España (REE), Luis Atienza, ha assegurat que l'incident que ha deixat pràcticament tot Barcelona a les fosques és dels més greus que es poden produir. I dit això ha volgut desvincular l'incident de l'esforç d'inversió que es fa des de REE que, ha dit, en els últims tres anys s'ha multiplicat per tres. "La xarxa està millorant any rere any i s'està renovant, modernitzant i adaptant", ha afegit.

En opinió d'Atienza, incidents com aquest són impossibles de preveure, i des de REE s'ha respost amb la màxima celeritat. De fet, el màxim responsable de Red Eléctrica de España ha assegurat que en 140.000 mil·lisegons es va reposar ahir l'incident que va deixar pràcticament tot Barcelona sense llum. Amb tot i això, es va produir una sobrecàrrega dels cables que ha malmès de forma important algunes subestacions de transport.

Segons Atienza, hem patit "un dels incidents més greus que es pot produir en un sistema elèctric". No és un cable que cau, ha explicat, sinó un cable de distribució que cau sobre on conflueixen totes les barres i, per tant, el seu efecte s'amplifica. La sobrecàrrega dels cables va comportar problemes en diverses subestacions de transport.

Atienza ha explicat que els danys a la de Collblanc es van poder solucionar de seguida. Aquesta matinada, cap a les tres, s'ha arreglat la incidència a la subestació d'Urgell. Ara només en queda una, la del passeig Maragall, afectada per l'avaria. Aquesta és la que subministra servei als 70.000 abonats -segons els seus càlculs- que continuen sense llum.

Tot i això, Atienza ha insistit que això no vol dir que els usuaris s'hagin de conformar que un incident d'aquest tipus provoqui aquest caos. S'han de buscar mesures per respondre davant d'aquestes situacions i cal, ha dit, una reflexió a fons per configurar una xarxa robusta i capaç a les grans ciutats. En aquest sentit, ha dit que si fos la seva responsabilitat no deixaria que els cables passessin per sobre de les subestacions, com ha passat en aquest cas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Mossos faran una auditoria al Trueta per millorar la seguretat

girona

Un tall a la fibra òptica deixa sense servei de telefonia i Internet els veïns

sant joan de les abadesses
Política

Barcelona desencalla el trasllat dels bombers i l’escola Entença de l’Eixample

Barcelona
urbanisme

Mataró posa en marxa la redacció del nou pla general per decidir el seu futur

Mataró

S’impulsa la creació dels Consells de Barri i els Consells Sectorials

vidreres
SOCIETAT

Els comerciants del carrer de les Ballesteries defensen el turisme

girona

Situen la UdG entre les 10 universitats espanyoles més transparents

girona
societat

El Síndic retreu “laxitud” en la supervisió del pres que va matar la cuinera de Mas d’Enric

El Catllar
societat

La planta de biometà instal·la un sistema per acabar amb les males olors

La Galera