Societat

Obren el carrer Lepant per fer arribar corrent elèctric a Maragall

Una avaria històrica

La solució provisional per poder subministrar electricitat a la zona del carrer Maragall va obligar a obrir una rasa de dalt a baix del carrer Lepant. Avui, en aquest forat, que va començar a obrir-se ahir al vespre, s'hi col·locarà un nou cable d'alt voltatge des de la subestació de l'avinguda Vilanova, situada molt a prop de l'estació del Nord, fins a la zona més afectada per l'apagada.

Del que es tracta no és de tornar a alimentar la subestació de Maragall, ja que ha quedat totalment inutilitzada després de l'incendi, sinó de portar electricitat a 110.000 kV a petites estacions transformadores de la zona més afectada per l'apagada. Es tracta només d'una solució provisional, ja que la rasa es farà a només 50 centímetres de profunditat perquè els treballs d'instal·lació del cable siguin tan ràpids com sigui possible. Un cop reparada la subestació de Maragall, previsiblement s'eliminarà el nou cablejat.

Els treballs de construcció de la rasa -només visible a l'exterior entre Gran Via i Rosselló- van començar ahir a les vuit del vespre i es van allargar fins les onze de la nit per no provocar molèsties als veïns. Avui a les set del matí, les màquines perforadores reprendran la feina, que probablement finalitzarà al migdia. S'espera que durant la tarda el cable pugui quedar instal·lat. L'obra va generar tant de terrabastall fins a les 23.00 hores que els veïns amb llum de la zona es van unir a la cassolada, però la fressa de les màquines tapava la protesta.

Mentre durin els treballs, l'Ajuntament ha previst un dispositiu especial a les cruïlles de Lepant amb les diferents travesseres, ja que és necessari fer talls parcials de trànsit a tota la zona afectada per la obra. Amb aquesta operació Fecsa Endesa es podrà repartir una mica millor la potència de les diferents subestacions de la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.