Societat

Detenen una dona a Tortosa per empadronar 57 persones a casa seva

La Policia Local de Tortosa ha detingut una dona de 33 anys, de nacionalitat romanesa, acusada d'un delicte continuat de falsedat en document públic després de descobrir que havia arribat a empadronar fins a 57 persones al seu domicili.

Segons que ha explicat avui l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, una revisió rutinària del padró municipal va permetre detectar que en un domicili de 150 metres quadrats del barri de Remolins, en el casc antic de la ciutat, constaven 57 persones empadronades, 29 de la quals havien estat donades d'alta al llarg d'aquest any 2007.

En tots els casos els empadronaments s'havien fet efectius mitjançant l'acreditació de la propietària de l'immoble, que havia signat a l'ajuntament un document donant fe que coneixia a la persona que s'empadronava i que aquesta vivia a casa seva.
Aquesta situació atípica per la gran quantitat d'empadronats va fer que la Policia Local de Tortosa iniciés una investigació que ha culminat amb la detenció de la dona, si bé únicament s'ha localitzat un dels 57 empadronats. Aquest ha declarat que mai havia viscut a la casa i que havia pagat 30 euros a la dona detinguda perquè l'empadronés a casa seva i, així, poder beneficiar-se d'ajudes socials, com l'obtenció de la targeta sanitària.

L'acusada, que ja ha passat a disposició judicial, es va resistir en un primer moment a col·laborar amb la investigació policial, si bé posteriorment va acabar admetent que només coneixia a 18 de les 57 persones que va empadronar a casa seva.

Després de donar a conèixer aquest cas, l'alcalde de Tortosa (CiU) ha anunciat que presentarà una sèrie de mesures encaminades a endurir el control sobre el procés d'empadronament a la població. "La voluntat d'aquest govern és ser molt contundent per eradicar aquestes pràctiques delictives" perquè "generen situacions socials molt conflictives", ha declarat l'alcalde.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona