Societat

Els gestors d'Ascó I redueixen a la meitat la potència de la central nuclear per resoldre una avaria

Ascó I ha generat, des del 2006, 11.000 milions de kWh

La central nuclear Ascó I ha efectuat una baixada de potència fins al 50% per compensar el tancament progressiu d'una de les tres vàlvules d'aïllament de vapor, segons ha informat l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), que gestiona el complex atòmic.

El tancament d'aquesta vàlvula hauria estat ocasionat per la pèrdua de pressió de l'oli de l'actuador, que ja ha estat reparat pels serveis de manteniment de la central. Aquest circuit de vapor pertany al sistema secundari convencional de la central i és l'encarregat de transportar el vapor generat fins a la turbina per a la producció d'energia elèctrica.

En aquests moments, i finalitzada la reparació s'està procedint de nou a incrementar la potència de la central fins al 100%.

Addicionalment, i de forma "preventiva", segons han precisat les mateixes fonts d'ANAV, se seguirà inspeccionant l'adequat funcionament del circuit d'oli de l'esmentat actuador per part dels serveis de manteniment.
En aquest context, han precisat que la central "s'ha comportat en tot moment segons està previst en el disseny, no havent-se produït cap anomalia".

L'empresa gestora de la planta atòmica ha assegurat que la central d'Ascó I, "porta connectada de forma contínua a la xarxa elèctrica des del dia 10 de maig del 2006, quan es va finalitzar l'última recarrega de combustible. Són gairebé 16 mesos produint energia elèctrica", han precisat, tot indicant que es tracta d'un "període rècord de permanència en la xarxa", durant el qual s'han generat, fins a aquests moments, 11.000 milions de kWh, xifra que representa 1,3 cops el consum de la comarca del Barcelonès en un any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.