Societat

Aturades a Ascó II i Vandellòs II

Vandellòs II es troba actualment desconnectada de la xarxa elèctrica per dur a terme les tasques de manteniment

La central nuclear d'Ascó II s'ha parat automàticament aquesta nit, per segona vegada en 48 hores, a causa del baix nivell del generador de vapor B, informa avui la Subdelegació del Govern a Tarragona.

Aquesta parada automàtica no programada no ha provocat l'activació del Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona (Penta), ha indicat la mateixa font.

Ascó II està desconnectada de la xarxa elèctrica des de les 23,50 hores d'ahir, i els tècnics estan analitzant les causes que han provocat aquesta baixada de nivell del generador de vapor B. Aquesta és la segona vegada en menys de 48 hores que la central ha registrat una avaria, ja que la matinada de dissabte es va parar per primera vegada per una fallada de la vàlvula d'aïllament d'aigua d'alimentació del generador de vapor B.

Es dóna la circumstància que una altra central nuclear de les tres situades en territori de Catalunya, Vandellòs II, es troba actualment desconnectada de la xarxa elèctrica per dur a terme les tasques de manteniment i canvi de combustible del reactor previstes en la quinzena recàrrega, uns treballs que tenen una durada prevista superior als dos mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.