Societat

L'incendi de Les Useres continua actiu i ja ha cremat 2.000 hectàrees

Unes 2.000 hectàrees han cremat per l'incendi forestal que es va declarar dimarts a la localitat de Les Useres i que a primera hora d'aquest matí continuava "actiu i sense extingir".

Així ho han declarat fonts del Centre d'Emergències de la Generalitat Valenciana que també han informat de la creació avui del Centre de Coordinació Operativa Integrat que uneix a tots els organismes que participen en l'extinció de l'incendi. Es tracta d'una espècie de "gabinet de crisis" que agrupa diverses entitats, com els bombers, les brigades forestals, la UME, entre d'altres agrupacions. Aquest centre està instal·lat al lloc de comandament de Les Useres i començarà a funcionar a partir d'aquest matí.

Prop de 350 efectius han treballat durant tota la nit en les tasques d'extinció del foc declarat ahir a Castelló i que afecta diversos municipis, segons han informat fonts de la Conselleria de Governació del País Valencià.

D'aquesta manera, el dispositiu està format de 25 brigades i 17 vehicles d'extinció dotats d'autobombes corresponents al consorci provincial de Bombers de Castelló i quatre seccions de la Unitat Militar d'Emergències i també personal de comandament. Tot i que els mitjans aeris es van retirar quan es va fer fosc perquè no tenien prou visibilitat, aquest matí s'han tornat a incorporar a les tasques d'extinció.

Pel que fa a l'estat de l'incendi, no hi ha hagut cap variació respecte a ahir a la tarda i el foc segueix actiu amb dos focus principals: el de la zona de Bobalar i un altre més a prop del municipi de Les Useres, segons ha informat avui en roda de premsa el vicepresident primer del Consell, Vicente Rambla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.