Societat

L'incendi a Torre de Fontaubella afecta dos municipis del Priorat i un del Baix Camp

L'incendi declarat aquest migdia a Torre de Fontaubella (Priorat) afecta ja tres termes municipals, amb un total de 300 hectàrees cremades.

Segons ha informat el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, el foc s'ha extés més enllà del Priorat i afecta un municipi de l'Argentera, al Baix Camp. Al Priorat, el foc crema a Pradell de la Teixeta i a Torre de Fontaubella.

Sabaté ha explicat que el foc afecta, en aquests moments, la part baixa de la serra de l'Argentera, una situació que dificulta les tasques d'extinció als mitjans aeris. El delegat del govern a Tarragona ha assegurat que, com que aquest és l'únic incendi que crema a Catalunya, s'hi "centralitzaran tots els esforços" per extingir-lo.

De moment, el foc ha obligat a desallotjar dotze persones de dos masos, un a Torre de Fontaubella, i l'altre a Pradell de la Teixeta. També s'han desallotjat els operaris del parc eòlic de l'Argentera.

La direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament ha informat en un comunicat que treballen a la zona 60 dotacions terrestres i 19 mitjans aeris per intentar controlar el foc, que ha obligat a activar en fase d'alerta el Pla d'Emergències per Incendis Forestals, Infocat.
Les flames, que van en direcció est, pugen pel barranc conegut com a Comes Joanes, al paratge dels Campinyos, zona deshabitada pràcticament ja que només existeixen algunes cases rurals disseminades i que han estat també evacuades pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil.

El foc afecta una zona de pi blanc i matolls encara sense quantificar sobre extensió, segons les mateixes fonts.

L'incendi s'ha iniciat al costat de la via d'un tren, a l'altura del punt quilomètric 1,5 de la carretera TV-3223, que ha estat tallada al trànsit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
SALUT

Astrazeneca demana a la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona