Societat

Barcelona encara té la meitat dels generadors encesos

Actualment en queden 74 d'encesos per proveir d'energia a alguns dels afectats per l'històrica apagada del 23 de juliol

L'alcaldessa accidental de Barcelona, Imma Mayol, ha anunciat avui que s'han apagat la meitat dels generadors, fet que suposa 67 grups electrògens menys que dilluns passat, quan n'hi havia 141 en marxa. Actualment en queden 74 d'encesos per proveir d'energia a alguns dels afectats per l'històrica apagada del 23 de juliol.

Mayol ha lamentat la contradicció que s'ha generat respecte a la data de retirada dels generadors. Ella va dir que estarien tots desconnectats a mitjans de setembre mentre Fecsa-Endesa ha fixat la data per al pròxim dimarts, 14 d'agost. Amb aquest anunci, l'empresa s'ha avançat en gairebé un mes a la data que va sostenir anteriorment l'Ajuntament.

En aquest sentit, Mayol ha defensat que el seu calendari és "realista" i ha advertit que "és possible que el dia 14 encara quedi algun generador en funcionament". "Prefereixo no crear falses expectatives", ha dit, tot i que ha sostingut que la desconnexió dels grups electrògens va "a bon ritme".

Sobre la contradicció que han suposat els dos anuncis, Mayol ha dit: "Hagués agraït que, si la Generalitat tenia una altra informació, me l'hagués transmès". Ha afirmat també que hagués estat "bo per als ciutadans" que no s'haguessin llançat missatges amb diverses dates. "La informació no és molt diferent, la diferència està en com s'explica", ha justificat.

No s'han retirat
Els generadors apagats encara no s'han retirat, segons ha anunciat l'alcaldessa accidental. Ha justificat que s'han desconnectat els que reunien "pitjors condicions" i, per aquest motiu, no s'emmagatzemen. "Els generadors que hem de tenir per seguretat són els que no creen problemes".

Així mateix, ha advertit a la companyia elèctrica que no baixaran "la guàrdia" sobre el calendari d'apagada i retirada dels generadors. "Controlarem que els requeriments es compleixin i, si no es compleixen, els sancionarem", ha afirmat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.