Societat

Una associació antisoroll anima a denunciar l'ús de generadors

L’Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica (ACCCA) considera que hi ha prou motius perquè les persones que pateixen o han patit la presència d’un grup electrogen sota de casa seva presentin una denúncia per vulneració de la normativa ambiental. L’ACCCA, a través d’un dels seus advocats, Lluís Gallardo, és l’entitat que va aconseguir una de les primeres condemnes amb penes de presó per un cas de contaminació acústica en l’àmbit urbà.

Des que els generadors van començar a ocupar els barris de Barcelona afectats per l’apagada, l’ACCCA ha rebut la consulta de molts ciutadans demanant consell sobre com cal actuar. Gallardo considera que hi ha prou base legal per presentar una denúncia contra Fesca Endesa i per exigir una reclamació econòmica. De moment , però, cap dels afectats ha sol·licitat l’ajuda de l’associació per formalitzar una denúncia al jutjat.

La via de la indemnització també la defensen els advocats del Col·lectiu Ronda, que lidera la plataforma d’afectats per l’apagada. Des de la plataforma es va demanar, en el seu dia, que cada veí que hagi patit els grups electrògens cobri cent euros per cada dia que hagi conviscut amb una màquina d’aquestes.

Les consultes a l’ACCCA s’han vehiculat a través de la pàgina web de l’associació. La presència dels generadors als carrers de Barcelona ha generat diverses iniciatives a Internet, com la pàgina Barcelonaapilas.tk on hi ha una descripció detallada de tots els motors que estan generant electricitat a la capital catalana.

En cas que s’acabi formalitzant algun tipus d’acció judicial, els equips jurídics de l’Ajuntament de Barcelona donaran suport als denunciants. En aquest sentit, l’alcaldessa accidental, Imma Mayol, va explicar ahir que ha donat ordres perquè el consistori “es personi com a part interessada en tots els procediments judicials que s’obrin”.

Expedients informatius
Des de l’Ajuntament de Barcelona també s’ha respost al tema dels generadors obrint un expedient informatiu “amb relació a les molèsties provocades als ciutadans en matèria de fum i soroll”. Fecsa Endesa va presentar dilluns passat un calendari d’actuacions i terminis amb relació a la retirada dels grups electrògens. En cas de no respectar-se aquest calendari, s’adverteix que “s’iniciarien els corresponents expedients sancionadors”.

Els grups electrògens no només infringeixen les ordenances mediambientals, sinó que la seva presència al carrer es pot considerar irregular des d’un punt de vista administratiu. Des de l’Ajuntament s’ha instat l’elèctrica, “un cop passada la situació d’emergència”, a demanar la legalització per a l’ús i ocupació de l’espai públic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El Síndic retreu “laxitud” en la supervisió del pres que va matar la cuinera de Mas d’Enric

El Catllar
societat

La planta de biometà instal·la un sistema per acabar amb les males olors

La Galera

El bus nocturn que enllaça Girona i la Costa Brava mantindrà les parades

girona
societat

Fre a noves botigues cannàbiques, d’accessoris de mòbil i salons de manicura a Ciutat Vella

Barcelona
gastronomia

Obre un nou espai gastronòmic al Maremàgnum

Barcelona

Enfonsant el poliesportiu de Glòries

Barcelona
Societat

Badalona vol un arbre de Nadal més alt, de 42,5 metres

Badalona
MEDI AMBIENT

El nou model de recollida selectiva de Manresa obté els primers èxits

Manresa
SERVEIS

Santa Susanna instal·la càmeres de vigilància a la carretera N-2

Santa Susanna