Societat

Detecten estafes en la valoració de les persones dependents

El departament d’Acció Social i Ciutadania ha detectat falsos inspectors que es presenten al domicili de persones amb alguna dependència i cobren cinquanta euros per fer-los una valoració del seu nivell perquè es puguin acollir a les ajudes de la llei de dependència. La consellera, Carme Capdevila, que va aclarir que només hi ha hagut dos casos d’intent d’estafa, va recordar ahir que les valoracions les fan uns equips especialment preparats i són totalment gratuïtes.

Fins ara, hi ha 13.067 persones que han presentat la petició perquè es valori el seu nivell de dependència: 8.862 a les comarques de Barcelona, 1.030 a les de Girona, 1.183 a les de Lleida, 1.211 a les de Tarragona i 781 a les Terre de l’Ebre. Estan lluny encara de les 30.000 que es calcula que rebran ajudes i serveis aquest any perquè són grans dependents. Els 23 equips de valoració començaran demà a fer les valoracions a domicili.

Segueix en funcionament el telèfon 900 300 500 per atendre qualsevol consulta sobre la llei. El telèfon rep una mitjana de 374 trucades al dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.