Societat

Els cuidadors de persones amb dependència cotitzaran a la Seguretat Social

Els familiars hauran de signar un conveni especial per incloure's en el Règim General

Les persones que s'encarreguin de cuidar les persones en situació de dependència cotitzaran en el Règim General de la Seguretat Social, amb independència que siguin familiars o professionals aliens a la persona que rep les cures.

En el cas de familiars (cònjuge i parents per consanguinitat, afinitat o adopció fins al tercer grau de parentiu) la seva inclusió en el Règim General es farà mitjançant la signatura d'un conveni especial, que no precisarà de l'acreditació de període de cotització previ, segons el Real Decret aprovat avui en Consell de Ministres.

La signatura del conveni especial serà innecessària en el cas que els cuidadors familiars estiguin percebent la prestació per atur, jubilació, incapacitat i viduïtat o gaudeixin d'excedència en el seu treball per cura de familiars.

La Llei de la Dependència possibilita que els cuidadors familiars percebin una compensació econòmica (de fins a 487 euros, segons l'acord del Consell Territorial de la Dependència) i siguin donats d'alta en la Seguretat Social.

El cost de la cotització a la Seguretat Social i de les accions de formació (fins a 74 euros) serà assumit per l'Estat.

Amb la integració dels cuidadors familiars a la Seguretat Social es persegueix establir una xarxa de cuidadors organitzada, amb drets laborals i amb formació adequada.

Quan el cuidador no professional hagi interromput una activitat per compte aliè o per compte propi, per la qual hagués estat inclòs en la Seguretat Social, a fi de dedicar-se a l'atenció de la persona depenent, podrà mantenir la base de cotització de l'últim exercici en dita activitat.

A l'efecte del finançament total o parcial de les accions, es cotitzarà per formació professional en una quantia equivalent al 0,2 per cent aplicable a la base de cotització.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.