Societat

Arrenca el període de lliurament de sol·licituds dels ajuts de la llei de dependència

És previst que les ajudes arribin a partir de finals d'estiu a 35.000 catalans

El període de presentació de les sol·licituds per a rebre les prestacions a les quals dóna dret la llei de dependència comença avui, segons preveu el calendari de desplegament de la normativa a Catalunya.

Així, els impresos, disponibles des de la setmana passada, podran ser lliurats a partir d'avui als ajuntaments o serveis territorials de la Conselleria d'Acció Social i Ciutadania. Així mateix, els formularis hauran de ser lliurats juntament amb la fotocòpia del DNI i l'històric de residència dels últims cinc anys -que es pot demanar en el mateix ajuntament.

El departament que dirigeix Carme Capdevila ha fet una crida als ciutadans que s'informin sobre els tràmits als que han d'acollir-se per aconseguir les ajudes d'assistència que preveu la llei estatal en els serveis socials d'atenció primària, que depenen dels ajuntaments, als mateixos Consistoris locals, als Centres d'Atenció primària (CAP) i a la pàgina web de la Conselleria.

Una vegada registrada la sol·licitud, la persona rebrà la visita d'un dels 160 professionals acreditats per la Conselleria, distribuïts en 23 equips, per avaluar el grau de dependència del sol·licitant.

És previst que les ajudes arribin a partir de finals d'estiu a 35.000 catalans, dels quals es calcula que 18.000 ja estan sent atesos en centres residencials.

Durant el 2007 seran reconeguts els drets de les persones que tinguin una valoració de grau III, és a dir, que no poden valer-se sols per sí mateixos. La resta s'aniran incorporant progressivament fins al 2015.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.