Societat

CORONAVIRUS

La gran ciutat xinesa de Xi’an es torna a tancar

Les autoritats han imposat la política “zero covid” després d’haver detectat una vintena de casos de la variant òmicron BA.5.2

Restaurants, bars, cinemes, biblioteques, museus o karaokes, entre altres espais públics, tancaran una setmana a la gran ciutat xinesa de Xi’an, al nord del país, mentre que les escoles començaran les vacances abans del previst després que s’hagin detectat una vintena de casos de covid.

Les autoritats de la ciutat van imposar dimarts dures restriccions a la mobilitat durant set dies per evitar un brot associat a la variant òmicron BA.5.2. La històrica i turística Xi’an, de tretze milions d’habitants i coneguda pel seu exèrcit de guerrers de terracota, ja va viure el desembre passat un sever confinament d’un mes. Va ser la quarantena més àmplia viscuda a la Xina després de la imposada a Wuhan el gener del 2020, a l’inici de la pandèmia.

La Xina, que aplica una severa política de “tolerància zero” cap a la covid, ha patit en els darrers mesos una onada de rebrots atribuïda a la variant òmicron que ha provocat xifres rècord de contagis no vistes des del 2020.

El govern de Pequín considera que aquesta política de “zero covid”, que consisteix en proves de detecció massives, quarantenes obligatòries en casos de resultat positiu i confinaments específics, és necessària per estalviar recursos mèdics, limitats en alguns llocs, i preservar a les persones grans, la taxa de vacunació de les quals és relativament baixa.

Sobre la situació epidemiològica al gegant asiàtic, el Ministeri de Salut xinès va informar dimarts de 335 nous positius a nivell estatal. La principal zona afectada és la província d’Anhui (est), on actualment viuen confinats 1,7 milions d’habitants de dues àrees rurals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona