Societat

societat

Restringit l’accés a diversos parcs naturals pel risc extrem d’incendi

Se suspenen activitats d’educació en el lleure com acampades en alguns municipis d’una vintena de comarques

El Departament d’Interior restringeix des d’aquest divendres i fins a dimarts vinent l’accés a a nou massissos i parcs naturals per l’alt risc d’incendi. La mesura s’ha adoptat després que la Direcció General d’Agents Rurals ha elevat el Pla Alfa de nivell 3 per a 275 municipis de 20 comarques i preveu l’accés restringit a nou massissos: Montgrí, Cap de Creus, l’Albera, les Gavarres, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac. En els municipis que es troben en aquest nivell del Pla Alfa queden suspeses les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli.

A més de la restricció d’accessos a zones naturals i la suspensió d’activitats de lleure, també es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi i es limita la circulació motoritzada en el medi natural, exceptuant residents i activitats inajornables.

D’altra banda, se suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores, exceptuant la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs.

Alhora, se suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes, i es restringeix l’ús d’eines com radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si s’han d’utilitzar per motius de força major s’ha de comunicar a agents rurals.

Totes les mesures seran vigents des de la mitjanit de demà divendres fins a dimarts, excepte les dues relatives a activitats de lleure i esportives que seran vigents a partir de les 12 hores de divendres amb la mateixa finalització. Segons Interior, es farà seguiment de la situació durant tot el cap de setmana i dilluns es valorarà si és necessari prorrogar les mesures a partir de llavors o adoptar-ne d’altres.

LA XIFRA

275
Els municipis que es troben en situació d’alerta màxima per l’onada de calor repartits a vint comarques


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt