Societat

Un porro és tan nociu com fumar cinc cigarrets

Els consumidors de cànnabis poden patir de bronquitis crònica i obstrucció en el fluxe de l'aire, segons la investigació

El consum de cànnabis és tan nociu per als pulmons d'una persona com fumar cinc cigarrets, segons un estudi de l'Institut d'Investigació Mèdica de Nova Zelanda, que s'ha publicat a la revista de medecina Thorax.

Els que fumen cànnabis durant molt de temps poden patir de bronquitis crònica i obstrucció en el fluxe de l'aire, segons el resultat de la investigació que s'ha fet a partir de l'anàlisi de 339 persones d'entre 25 i 75 anys, dividides en quatre grups d'estudi: els que només fumaven cànnabis, els que fumaven tabac, els que fumaven les dues coses i els no fumadors.

De l'estudi es conclou que fumar un porro de cànnabis té el mateix efecte en els pulmons que fumar cinc cigarrets de tabac. A més, els que consumeixen cànnabis es queixaven de tenir una respiració més sibilant, més tos, dolors de pit i una més gran quantitat de flegmes. A més, l'emfisema, malaltia pulmonar que afecta als alvèols, i el progressiu augment de la incapacitat pulmonar només es va detectar en aquells que fumaven tabac, sol o amb un porro.

Problemes respiratoris
Fumar porros redueix el número de vies respiratòries menors, importants per a transportar l'oxigen dels vasos sanguinis, i també provoca problemes a les vies respiratòries, ja que força als pulmons a treballar més. Segons publiquen els autors de l'informe, "a un més gran consum [de porros], major incapacitat pulmonar".

Una droga més seriosa?
El govern britànic està considerant si el cànnabis s'hauria de reclassificar com a una droga més seriosa a a causa dels perills associats amb pressions més fortes. "Fumar un porro és més nociu per als pulmons que fumar un cigarret i a la Gran Bretanya acabem de prohibir a la gent fumar en llocs públics a causa dels riscs de salut", recorda Helena Shovelton, gerent de la Fundació Britànica de Pulmó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.