Societat

Un jutge cita a declarar diversos científics del Banc Andalús de Cèl·lules Mare per la seva investigació

Tribunals

Un jutge de Granada ha citat a declarar quatre científics del Banc Andalús de Cèl·lules Mare, ubicat a la capital granadina, per les seves investigacions amb preembrions després de l'obertura de diligències prèvies per una denúncia presentada per una dona a Santiago de Compostela, segons han confirmat fonts de la delegació de Salut de la Junta.
La denúncia sosté que la investigació amb preembrions suposa un "atemptat contra la vida" que considera la denunciant "anticonstitucional", segons publica el diari Ideal, que detalla que la denúncia va ser presentada en un jutjat de guàrdia a Galícia.

Segons el diari, el director del centre, Pablo Méndez, és un dels investigadors citats a declarar aquesta setmana davant del jutge d'Instrucció número 8 de Granada, després de la denúncia presentada en què la dona ha sol·licitat també la pràctica de diverses diligències.

Entre elles la consignació al jutjat d'articles publicats per un investigador valencià que dóna suport a les teories d'anticonstitucionalitat. El Banc de Granada va ser la primera estructura creada a Espanya específicament per a la investigació amb cèl·lules mare.

El desenvolupament de les investigacions en teràpia cel·lular cal línies cel·lulars produïdes en òptimes condicions, i per atendre aquesta necessitat va néixer el Banc com a entitat encarregada de produir, emmagatzemar, custodiar i gestionar les diferents línies cel·lulars procedents de preembrions no viables per a la fecundació in vitro o altres fonts de cèl·lules mare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona

Segellat de juntes, canvi de vàlvules i rajoles per obrir la piscina de Vallparadís el 22 de juny

Terrassa

S’amplien els topalls d’ingressos per tenir la T-Blanca dels busos

Terrassa
mediterrani

Llibertat pels nou acusats a Grècia del naufragi del pesquer 'Adriana'

barcelona
economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja