Societat

Un estudi indica que les cèl·lules mare formen músculs més grans i podrien ajudar a pacients de càncer i SIDA

L'estudi ha estat realitzat per investigadors del Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona

Un estudi demostra la capacitat de les cèl·lules mare per contribuir a formar músculs més grans en resposta a un esforç, el que podria traduir-se en tractaments per millorar la pèrdua de massa muscular provocada per malalties com el càncer i la SIDA, així com en el procés normal d'envelliment.

L'estudi ha estat realitzat per investigadors del Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona i apareix publicat a la revista Cell Metabolism d'aquest mes. "A mesura que tenim més dades sobre el creixement dels músculs en els adults, podem descobrir nous mètodes per restaurar la pèrdua de massa muscular en les persones grans i en els malalts que pateixen certa immobilitat", ha ssenyalat la doctora Pura Muñoz-Cánoves.

Els músculs de l'esquelet estan formats per fibres individuals i cadascuna conté nombrosos nuclis amb material genètic. A mesura que es fan treballar més intensament els músculs, aquests s'adapten augmentant la seva massa muscular i també incorporant nous nuclis.

Els mecanismes responsables d'aquest últim procés d'incorporació de nou material genètic han estat, durant molt temps, difícils de determinar. Els investigadors expliquen que el creixement d'aquestes fibres musculars està limitat per la necessitat de mantenir un equilibri entre el nombre de nuclis i el volum total de la fibra. Les cèl·lules mare musculars (conegudes com a cèl·lules satèl·lit) s'han de convertir en la font d'aquests nous nuclis. Un cop activades, les cèl·lules satèl·lit es proliferen i s'incorporen a la fibra, fet que comporta el creixement del múscul.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona